Promoot je onderzoek

KWF.nl > Onderzoek > Algemene informatie voor onderzoekers > Promoot je onderzoek

Jouw onderzoek in de schijnwerpers

Ook jij wilt ongetwijfeld aan de KWF-achterban laten zien waar je mee bezig bent en welke doorbraken je aan het realiseren bent. Dat kan! Wij zijn altijd op zoek naar bevlogen onderzoekers die enthousiast over hun onderzoek willen vertellen. De aanleiding hiervoor kan divers zijn: 

 • Promotie van jezelf of een collega binnen je onderzoeksteam
 • Veelbelovende tussen- of eindresultaten
 • Publicatie in een toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift
 • Nieuw octrooi of product
 • Onderscheiding/award
 • Media-aandacht elders (universiteitsmagazine, dagblad, televisieoptreden, etc.)
Aarzel dus niet om ons (tijdig) te informeren. Wij stellen dat zeer op prijs en zouden het zelfs met klem willen adviseren. Wij kunnen berichten delen op social media, artikelen over je onderzoek publiceren en ingangen creëren bij de regionale of landelijke media. Mede dankzij onze inspanningen zijn KWF-projecten meermaals onderwerp geweest van artikelen in landelijke dagbladen en zijn diverse KWF-onderzoekers te gast geweest in goed bekeken televisieprogramma's zoals De Wereld Draait Door.
 

Een groot bereik

KWF communiceert veelvuldig over wetenschappelijk onderzoek. Bijvoorbeeld via onze website, socialmediakanalen, nieuwsbrieven en persberichten. Om een indruk te geven van ons bereik:
 
 • Website: gemiddeld > 70.000 unieke bezoekers per maand
 • Facebook: > 200.000 volgers met een gemiddeld bereik van > 100.000 personen per dag
 • Twitter: > 19.000 volgers
 • KWF e-Journaal: ca. 250.000 abonnees 
 • DM-mailing: ca. 380.000 abonnees

Wetenschapsrubrieken 

Binnen deze media heeft KWF meerdere wetenschapsrubrieken. Zo is de Onderzoeker van de Week in korte tijd uitgegroeid tot een populair feuilleton op Facebook. Hierin wordt met regelmaat een onderzoeker en zijn of haar project uitgelicht. Het volledige artikel is via een link te lezen op onze website. 

Interesse?

Stuur een mail naar onderzoek@kwf.nl met informatie over je onderzoek. Geef duidelijk aan waarom en wanneer je jouw onderzoek onder de aandacht wilt brengen. We bespreken vervolgens graag de mogelijkheden met je. We stemmen dit uiteraard ook af met de communicatieafdeling van je onderzoeksinstituut.
 

KWF-evenementen

KWF organiseert diverse fondsenwervende evenementen. Evenementen waar vaak geld wordt opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek.
 
Vrijwilligers, donateurs en bezoekers van dergelijke evenementen stellen het enorm op prijs als zichtbaar wordt waar hun inzet toe leidt. Daarom komt het geregeld voor dat we op zoek zijn naar onderzoekers die een inspirerende presentatie over hun onderzoek kunnen geven, of onderzoekers die aanwezig kunnen zijn bij vrijwilligersbijeenkomsten of rondleidingen georganiseerd i.s.m. je onderzoeksinstituut. 
 

Mediatabblad GMS

Voordat we met zo'n verzoek bij je komen, proberen we eerst een goede, praktische 'match' te maken. Bij een regionaal evenement in Rotterdam, gaan we op zoek naar iemand die in de regio woont. En bij een hardloopwedstrijd, zoals TEAM KWF, zoeken we een sportieve onderzoeker. 

Om die match optimaal te kunnen maken, vragen we onderzoekers om in het
KWF-GMS het media-tabblad met een aantal persoonlijke gegevens (zoals woonplaats, hobbies) zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Select the Component and add.
Close

Wetenschapscommunicatie

​Ben je gevraagd voor een interview, of wil je voor een algemeen publiek over je onderzoek schrijven? KWF zet een aantal tips op een rijtje.
Naar de tips

Vermeld KWF

​Wij vragen je altijd helder te communiceren dat jouw onderzoek (mede) mogelijk is gemaakt door KWF Kankerbestrijding. Dit is een formeel onderdeel van onze financieringsvoorwaarden.
Richtlijnen en tips