Succesverhalen

KWF.nl > Onderzoek > KWF Programma Onderzoek en Implementatie > Succesverhalen
KWF-onderzoeker Geralt en actievoerder Isis

 

KWF helpt je onderzoek vooruit

Met het Programma Onderzoek & Implementatie wil KWF ervoor zorgen dat onderzoeksresultaten sneller en vaker hun weg vinden naar praktische toepassingen. Hierbij ligt de focus op:​

  • Het verkrijgen van vindingen
  • Het doorontwikkelen tot toepassingen die een probleem oplossen
  • Het realiseren van de implementatie

Om te concretiseren wat KWF voor onderzoekers kan betekenen om dit te realiseren, zie je hiernaast een aantal praktijkvoorbeelden van onderzoeken die KWF samen met de onderzoekers verder heeft gebracht. Bijvoorbeeld in de vorm van een kleine, gerichte financiële injectie om een belangrijk middel in eigen beheer te kunnen produceren zoals in het geval van prof. dr. Jelle Barentsz. Of juist een extra financiële injectie om een veelbelovende techniek op te schalen in een grootscheeps samenwerkingsverband, zoals de organoids van prof. dr. Hans Clevers.

Select the Component and add.
Close

Knelpunt oplossen

​De KWO-prijs stelde prof. dr. Jelle Barentsz in staat om zijn onderzoek niet alleen uit te voeren, maar ook te implementeren. Maar juist een kleine, gerichte financiering speelde een cruciale rol.
Meer over onderzoek versnellen

Dream Teams

​In Dream Teams worden onderzoekers in staat gesteld om samen te werken en zo hun vindingen en technieken op te schalen voor toepassing in de praktijk. 
Meer over kansen benutten

ViciniVax

Met kleine, gerichte financiering kan KWF knelpunten oplossen, waardoor vervolgens grote geldsommen voor kankeronderzoek vrijkomen. Zoals bij de oprichting van Vicinivax.
Meer over knelpunten oplossen