Samen kanker te slim af

KWF.nl > Onderzoek > Oncode Institute > Samen kanker te slim af
Oncode - bundeling van kracht en kennis

 

Kanker begrijpen is kanker bestrijden

Op het gebied van kanker zijn al vele stappen gezet. Onderzoekers hebben dankzij baanbrekende technologieën inmiddels het beste gereedschap tot hun beschikking. De volgende stap is het bijeenbrengen van de allerbeste onderzoekers. Door ze te laten samenwerken, data en interpretaties te delen, vullen zij elkaar aan en versterken ze elkaar in biologische en klinische vraagstukken.

Oncode: kankeronderzoek 2.0

Het is voor het eerst dat een nationaal platform wordt opgericht voor één specifieke ziekte. Oncode Institute brengt de toppers uit het Nederlands kankeronderzoek samen om zo versneld de code van kanker te kraken. Waar Oncode Institute echt een verschil maakt, is de actieve koppeling tussen de fundamentele en klinische kant van onderzoek. Hierdoor kunnen doorbraken effectiever omgezet worden in nieuwe, betaalbare methoden om kanker op te sporen, beter te behandelen en in concrete producten voor de patiënt.

Oncode Institute: toponderzoekers verenigd

Vijf vooraanstaande Nederlandse kankeronderzoekers sloegen de handen ineen om Oncode Institute te realiseren: Hans Bos, René Bernards, Anton Berns, Hans Clevers en Jan Hoeijmakers. Met samenwerking als uitgangspunt bundelen zij de krachten van 560 academische onderzoekers.

Prof. Geert Kops van het Hubrecht Instituut is de nieuwe Chief Scientific Offcicer (CSO) van Oncode Institute. Hij vervangt prof. Hans Bos in deze rol.  Geert wordt de voorzitter van het nieuwe Research Management Committee (RMC). Deze commissie bestaat uit Jan Paul Medema (AMC), Karin de Visser (NKI) en Madelon Maurice (UMCU). Wil je meer weten over de organisatie? Je leest het op de website van Oncode Institute.

Door de onderzoekers een lange termijn financiering te garanderen, kunnen ze zich voor 100% focussen op onderzoek en samenwerking.  

Oncode Institute stimuleert samenwerking tussen (inter)nationale toponderzoekers en geeft hen de beschikking over revolutionaire technieken om kanker tot in het diepste detail te ontrafelen. 

Bundeling van krachten

KWF is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. We geloven sterk in de ingezette multidisciplinaire aanpak om doorbraken actief te vertalen naar concrete producten voor de patiënt. Daarom investeren we samen met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Health~Holland, ZonMW en NWO de komende 5 jaar 120 miljoen Euro in Oncode Institute.

Partner instituten

De participerende onderzoekers blijven fysiek werken bij hun ‘eigen’ instelling of instituut, maar worden in Oncode Institute wel onder één virtuele paraplu samengebracht. Ze delen een gezamenlijke missie, strategie en bevlogenheid.

Oncode Institute werkt samen met:

Logo UMC Utrecht Logo LUMCLogo AMC

Logo Radboudumc

Logo Hubrecht InstituteLogo Erasmus MC Logo Prinses Maxima instituut Logo Antoni van Leeuwenhoek

 
 

Select the Component and add.
Close