In het belang van de patiënt

KWF.nl > Onderzoek > Oncode Institute > In het belang van de patiënt
Oncode Institute is er voor de patiënt

 

Oncode Institute zorgt dat resultaten sneller bij de patiënt komen

​Een sleutelonderdeel van Oncode Institute is valorisatie. Valorisatie is het proces om wetenschappelijke doorbraken sneller bij de patiënt te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen krijgt Oncode Institute een valorisatieteam. In dit team werken specialisten die ervoor zorgen dat de resultaten uit het fundamentele onderzoek zo goed en zo snel mogelijk worden doorontwikkeld. Bijvoorbeeld door het benutten van kansen voor vervolgonderzoek, het zoeken van private investeerders en het opzetten van samenwerkingsverbanden. Het is voor het eerst dat er een valorisatieteam opgericht wordt dat zich volledig kan richten op één ziekte.

Verbinden is versnellen

De onderzoeksgroepen van Oncode Institute gaan intensief samenwerken met het valorisatieteam om de wetenschappelijke doorbraken sneller bij de patiënt te brengen. Dat doen ze door de resultaten van hun onderzoek te verbinden aan translationeel en klinisch onderzoek, beleidsontwikkeling, bedrijven en investeerders. Dat brengt innovatieve producten, diensten en behandelmethodes sneller en vaker bij de patiënt. 

Wat maakt het valorisatieteam van Oncode Institute zo bijzonder?

  • Het instituut gaat maar liefst 10 valorisatie-experts aannemen.
  • De specialisatie van het valorisatieteam is uniek. In Nederland bestaat er nog geen valorisatieteam dat zich geheel kan richten op een specifiek gebied. Hierdoor heeft het valorisatieteam de mogelijkheid om de benodigde expertise te ontwikkelen. 
  • De cultuur binnen het instituut. Er wordt een cultuur gecreëerd waarin meewerken aan de succesvolle doorvertaling van onderzoeksresultaten net zo toonaangevend wordt als succesvol fundamenteel onderzoek.
 

Select the Component and add.
Close