Patiëntenparticipatie en kankeronderzoek

KWF.nl > Onderzoek > Denk mee over onderzoek > Patiëntenparticipatie en kankeronderzoek

De Patiënten Adviescommissie (PACO)

Onderzoeksbeoordeling

De PACO is in 2011 opgericht. In eerste instantie beoordeelde de PACO alleen de klinische subsidieaanvragen die bij KWF worden ingediend. Vanaf 2013 zijn de PACO-activiteiten verder uitgebreid naar andere onderzoeksterreinen, zoals o.a. kanker & ouderen, psychocosociale oncologie en translationeel onderzoek. Via de PACO hebben patiënten een stem in de advisering over de bestedingen van KWF.  
 

Samenwerking

We stimuleren ook andere partijen om patiëntenparticipatie vorm te geven. Zo ondersteunen we een project van de borstkanker onderzoeksgroep (BOOG) en de borstkanker vereniging (BVN) die een patiëntenpanel hebben opgericht. Dit patiëntenpanel denkt mee over de opzet van klinisch borstkankeronderzoek. Tot slot werken we samen met, en leren we van, andere organisaties die actief zijn op het gebied van patiëntenparticipatie, zoals ZonMw en andere gezondheidsfondsen.

 

 

Lid worden van de PACO?

Nu de taken van de PACO worden uitgebreid, heeft KWF meer PACO-leden nodig. Nieuwe PACO-leden krijgen een training in het beoordelen van onderzoeksvoorstellen.
Wil je meer weten over het PACO-lidmaatschap of je ervoor opgeven?
Stuur dan een mailtje aan Susan Kaat

Select the Component and add.
Close