PACO-lid Matthijs van Hall

KWF.nl > Onderzoek > Denk mee over onderzoek > PACO-lid Matthijs van Hall

​We hameren onder andere op het belang van heldere communicatie met de patiënt. 

Matthijs van Hall, was PACO-lid sinds 2011

Er is nog veel te doen

Helaas is Matthijs van Hall overleden op 9 januari 2017. Wij zijn dankbaar voor zijn inzet voor KWF Kankerbestrijding en de PACO in het bijzonder. Wij wensen de familie en nabestaanden veel sterkte toe.

Matthijs van Hall (59) was al sinds de oprichting lid van de Patiënten Adviescommissie (PACO).

“Op 4 januari 2010 kreeg ik de diagnose kanker. Momenteel voel ik mij goed, maar ik weet dat mijn ruggengraat vol uitzaaiingen zit. Niemand weet hoe lang ik nog heb. Vorig jaar heeft een chemokuur de ziekte aardig vertraagd, gelukkig.

Natuurlijk krijg je een hoop te verwerken, maar ik kan het accepteren. Ik heb een hartstikke goed leven gehad, het had alleen langer mogen duren. Samen met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen probeer ik er nog allerlei moois aan toe te voegen. Ik speel weer in mijn muziek-bandje en we reizen veel.
 

Beter en voortvarender

Ook wil ik iets doen voor medepatiënten. Sinds 2011 zit ik in de PACO. Wij adviseren KWF over de onder-zoeksaanvragen. Daarbij hameren we onder andere op het belang van heldere communicatie met de patiënt: onderzoekers besteden hier nu meer aandacht aan, dus we zien al verbeteringen. Maar er is nog veel te doen. Meer onderzoek is goed, maar ook de toepassing van onderzoeksresultaten kan beter en voortvarender, zodat meer patiënten sneller toegang hebben tot nieuwe behandelingen. KWF kan daar een belangrijke rol in spelen.”

Select the Component and add.
Close

CD bestellen?

De opbrengst van de CD Life can't bring me down van ​Matthijs van Halls band Fireball Express is voor KWF.
Bestel de CD via Itunes