Amsterdam,
01
november
2022
|
14:00
Europe/Amsterdam

Linda Hakeboom nieuwe ambassadeur van KWF

Per vandaag, 1 november, sluit Linda Hakeboom (documentairemaker en regisseur) zich aan bij de ambassadeurs van KWF. In 2020 kreeg ze borstkanker. Borstkankermaand oktober is voorbij, maar aandacht voor kanker is uiteraard het hele jaar door ontzettend belangrijk. Het gaat nu goed met Linda, wel laat de nasleep van de ziekte zijn sporen na. Met haar ervaring wil ze graag bespreekbaar maken welke impact kanker op je leven kan hebben.

Linda: “Hiervoor was iedere dag een gegeven, nu is iedere dag me gegeven. En dat is precies wat het is. Mijn ziekte heeft me veranderd, ik ben een andere Linda geworden. Ik heb meer waardering voor het leven. Ik wil dat er meer en eerlijker gepraat wordt over de nasleep van kanker. In mijn rol als Vriend van KWF ga ik me hiervoor inzetten.”

Leven met en na kanker

Op dit moment leven er meer dan 830.000 mensen met of na kanker. De verwachting is dat dit er in 2030 1,4 miljoen zijn. Daarom wordt het steeds belangrijker dat er niet alleen aandacht is voor de fysieke kant van de ziekte, maar ook wat kanker mentaal met je kan doen. Carla van Gils, directeur KWF: “We zijn heel dankbaar dat Linda zich als ambassadeur gaat inzetten voor KWF. Als geen ander weet ze hoe het is om na de diagnose en de behandeling je leven weer langzaam op te pakken. We zien vaak dat het leven niet meer hetzelfde is als voorheen, en dat je op een andere manier in het leven staat. Het eerlijke verhaal daarover vertellen is van groot belang.”

De andere Vrienden van KWF zijn Marlijn Weerdenburg (zangeres en presentatrice), Sander Schimmelpenninck (o.a. journalist en schrijver) Dennis Wilt (weerman Talpa), Dennis Warmerdam (hockeyer op het hoogste niveau), Gijs Staverman (presentator NPO Radio 2), Ruud Feltkamp (DJ/acteur), Don Diablo (DJ), Roelof Hemmen (presentator) en Internationaal Theater Amsterdam.