Nederland staat op tegen kanker

11.136 nieuwe donateurs

In de live tv-show zijn we samen opgestaan tegen kanker. Met patiënten die hun verhaal deelden, met onderzoekers die het belang van donateurs lieten zien, met bijzondere optredens, indrukwekkende standbeelden en indringende oproepen. Én met maar liefst 11.136 nieuwe donateurs! 

Alleen samen maken wij het verschil. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de zorg voor kankerpatiënten en onderzoek naar kanker altijd doorgaan. Voor iedereen die nu of  in de toekomst met kanker te maken krijgt. 

Bedankt Nederland!

Help ook mee

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. De kans is groot dat ook jij iemand kent. Help mensen met kanker en geef voor kankeronderzoek.

Bekijk de mooiste momenten uit Nederland staat op tegen kanker

De presentatie van de tv-show in het Spoorwegmuseum was in handen van Frits Sissing. (ex)Patiënten en naasten stonden op met hun persoonlijke verhaal. Samen met mensen in het hele land stonden de familie Kluivert en Edwin Spee in het menselijk lint.

Speciaal voor de show Stef Bos, Lucas Hamming en Friday maakten het prachtige nummer ‘Er is nog zo veel’. Douwe Bob, Danny Vera en Edsilia Rombley traden op. Wendy van Dijk en Janny van der Heijden schitterden als levend standbeeld.
En in het deskundigenpanel vertelden onderzoekers over de laatste ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek en het belang van donateurs voor hun werk.

Douwe Bob speelt When the road is rough

Another goodbye van Danny Vera

Speciaal voor Nederland staat op tegen kanker maakten Stef Bos, Lucas Hamming, Friday en Wouter Hardy het nummer 'Er is nog zoveel'.

Deskundigenpanel NSOTK-wetenschappers 2021

Deskundigenpanel

12 onderzoekers en deskundigen vertellen tijdens de tv show over het belang van donateurs voor hun werk.

Rossana gaat met Sanne Schagen van het AVL in gesprek over het 'chemobrein'. Zij doet onderzoek naar de effecten van een behandeling van kanker op het brein. Ze kijkt naar klachten zoals concentratie- en geheugenproblemen.

Spaarvarken

Besteding

De opbrengst van de tv-show besteden we aan onze missie: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Omdat er zo veel is om voor te leven.

Man in gesprek met arts

Wachten met behandeling

Bij sommige soorten kanker kan de arts voorstellen om (nog) niet met een behandeling te beginnen: wait en see of waakzaam wachten. Bijvoorbeeld omdat er nog geen klachten zijn  en de kanker heel langzaam groeit. Behandeling kan dan meer kwaad dan goed doen.

Handen vasthouden

Als je niet meer beter wordt

Heb je kanker en kan je niet meer genezen? Dan richt de zorg zich op het remmen van de ziekte en/of het verminderen van de klachten. Dit is de palliatieve fase. Wat houdt dat in?

Echtpaar op de bank met laptop

Informatie over kanker

Wat is kanker? Welke kankersoorten zijn er? En hoe worden die behandeld? Wat zijn de overlevingskansen? En wat zijn de gevolgen van kanker? Welk onderzoek financiert KWF voor welke kankersoort?