Panel onderzoekers en deskundigen

screenshot panel deskundigen

Jouw donatie maakt hun werk mogelijk

Tijdens de tv show Nederland staat op tegen kanker vertellen 12 onderzoekers en deskundigen wat zij doen met financiële steun van KWF. De artsen, onderzoekers, apothekers, psycholoog, bewegingswetenschapper, epidemioloog en belangenbehartiger voor patiënten hebben rechtstreeks baat bij zoveel mogelijk donateurs voor KWF. 
Deze 12 mensen zijn nog maar een klein deel van al die onderzoekers die met man en macht bezig zijn om levens te redden.

Prof. Marjolein van Egmond

Marjolein is immunoloog in het Amsterdam UMC. Zij doet onderzoek naar kanker en het afweersysteem en immunotherapie.

Marjolein vertelt over immunotherapie

Dr. Dannis van Vuurden

Dannis werkt in het Prinses Máxima Centrum en is kinderoncoloog. Hij zoekt naar een betere behandeling voor kinderen met hersentumoren.

Lees het interview met Dannis

Irene Dingemans

Irene werkt bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Zij behartigt de belangen van kankerpatiënten.

Ontdek meer over het belangrijke werk van NFK 

Prof. Louis Vermeulen

Louis onderzoekt of hij van vooraf kan voorspellen hoe darmkankerpatiënten op een behandeling reageren. Hij is oncoloog in het Amsterdam UMC. 

Lees meer over het onderzoek van Louis

Dr. Jonne Raaijmakers

Jonne is in het Antoni van Leeuwenhoek werkzaam als celbioloog. Zij onderzoekt wat er in kankercellen allemaal misgaat.

Jonne vertelt in het magazine van het AVL over haar onderzoek

Dr. Shafak Aluwini

Shafak is radiotherapeut (bestralingsarts) in het UMC Groningen. Hij start dit jaar met 2 nieuwe onderzoeken naar betere behandeling van teruggekeerde prostaatkanker.

Lees het interview met Shafak

Prof. Marije van der Lee

Marije doet onderzoek naar kwaliteit van leven en psychosociale klachten. Zoals vermoeidheid. Zij werkt als psycholoog bij het Helen Dowling Instituut. 

Marije vertelt over haar onderzoek

Job van Kooten

Job is arts-onderzoeker in het Erasmus MC. Hij onderzoekt samen met collega dr. Eva Madsen immunotherapie bij patiënten met buikvlieskanker.

Job en zijn collega vertellen over hun onderzoek

Dr. Christine Cramer en dr. Ewoudt van de Garde

Christine en Ewoudt werken bij ziekenhuisgroep Santeon als ziekenhuisapothekers. Zij doen onderzoek naar de effecten van medicijnen.

Lees het interview met hen beiden

Alina Vrieling

Alina doet onderzoek naar de invloed van voeding en leefstijl op de vooruitzichten van blaaskanker. Zij is epidemioloog in het Radboudumc.

Alina vertelt over invloed van leefstijl

Dr. Daan Brandenbarg

Daan werkt in het UMC Groningen als bewegingswetenschapper. Hij onderzoekt hoe je (via de huisarts) patiënten aan het bewegen krijgt, zodat hun herstel beter gaat.

Bij het UMCG leest u meer over Daan