Nederland staat op tegen kanker

TV show 2020 groot succes

In de indrukwekkende tv show op 19 augustus zijn we samen opgestaan tegen kanker. Met patiënten die hun verhaal deelden, met onderzoekers die het belang van donateurs lieten zien, met mooie optredens, statige standbeelden en indringende oproepen. Én met maar liefst 20.367 nieuwe donateurs!

Alleen samen maken wij het verschil. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onderzoek doorgaat. Want het mag niet stoppen. Nooit.
Bedankt Nederland!

Help ook mee

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. De kans is groot dat jij ook iemand kent. Help mensen met kanker en geef voor kankeronderzoek.

Samenvatting tv show 2020

Bekijk de mooiste momenten uit Nederland staat op tegen kanker 2020. 

De presentatie op paleis Soestdijk was in handen van Dionne Stax met Britt Dekker als co-host vanuit het Antoni van Leeuwenhoek. Nederlanders stonden op met hun eigen verhaal, Miss Montreal, André Hazes en Kensington traden op. En Angela Schijf en Gerard Joling stonden anderhalf uur stil als levend standbeeld. Door het land verspreid stond een virtueel menselijk lint met o.a. Romy Monteiro, Fien Vermeulen, Sander Schimmelpenninck en Remy Bonjasky.

Coronavirus

Corona

Ook de kankerbestrijding is hard geraakt door de coronacrisis. Dit treft de patiënt van nu en die van de toekomst. Heb je zorgen of een vraag over kanker en corona? Of wil je weten of een evenement doorgaat?

Spaarvarken

Besteding

De opbrengst van de tv show besteden we aan onze missie: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Omdat er zoveel is om voor te leven.

Echtpaar op de bank met laptop

Informatie over kanker

Wat is kanker? Welke kankersoorten zijn er? En hoe worden die behandeld? Wat zijn de overlevingskansen? En wat zijn de gevolgen van kanker? Welk onderzoek financiert KWF voor welke kankersoort?