Gaat jouw actie of evenement nog door in coronatijd?

Acties-handen op elkaar

Wat gebeurt er nu evenementen in Nederland zijn uitgesteld?

Door het coronavirus zijn veel KWF-evenementen afgelast of uitgesteld. Doe jij mee aan een evenement voor KWF? En wil je weten of dit doorgaat? Of heb je zelf een actie opgezet en heb je daar vragen over? Hier vind je alle informatie.

Ik heb me aangemeld voor KWF Samenloop. Gaat dat nog door?

Helaas niet. Alle Samenloop-evenementen die dit jaar stonden gepland, zijn uitgesteld. We vinden dit ontzettend jammer. Maar jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Bij Samenlopen zijn vaak mensen met een kwetsbare gezondheid aanwezig. Bijvoorbeeld mensen die worden behandeld voor kanker, of net klaar zijn. We passen extra goed op hun gezondheid.

Lees welke Samenlopen zijn uitgesteld

Heb jij je al ingezet voor een Samenloop? Heel erg bedankt voor jouw geweldige bijdrage tot nu toe. Het geld dat jij ophaalde of doneerde gaat nog steeds naar kankeronderzoek.

Houd ook de website van KWF Samenloop in de gaten voor het laatste nieuws over jouw Samenloop.

Gaan acties die voor KWF worden georganiseerd door?

Ren tegen kanker
De NN Marathon Rotterdam is verplaatst naar 23 en 24 oktober 2021. Ook de Utrecht Marathon schuift door naar 2021. De organisatie heeft nog geen nieuwe datum bekendgemaakt. Alle deelnemers worden op de hoogte gehouden door ons en de organisatie van de Utrecht Marathon.

Alpe d’HuZes
Doe je mee aan Alpe d’HuZes? De organisatie nam de moeilijke maar onvermijdelijke beslissing om de 15e editie te verplaatsen naar 2021. Bekijk het statement over de verplaatsing van de Alpe d'Huzes op hun website.

Ik heb zelf een actie opgezet. Wat moet ik doen?

We zijn je ontzettend dankbaar voor jouw onmisbare bijdrage aan kankeronderzoek. Jij bepaalt wat er met jouw actie voor KWF gebeurt.

We vragen je om richtlijnen van RIVM te volgen. En om jouw actie op een creatieve manier aan te passen, zodat het toch kan doorgaan. Lees hoe je ook tijdens corona een KWF-actie kunt opzetten.