Kanker en het coronavirus

Antwoorden op je vragen over corona en kanker

Het coronavirus zorgt voor een gekke tijd. Begrijpelijk dat dit vragen bij je oproept. Bijvoorbeeld als jij, of iemand die je kent kanker heeft (gehad). En je wilt weten wat de gevolgen zijn. Of als je meedoet aan een actie of evenement voor KWF, en je vraagt je af of dit doorgaat.

Hier vind je antwoord op vragen over het coronavirus, kanker en KWF.

Corona als je kanker hebt (gehad)

Maak je je zorgen of je door je ziekte kwetsbaarder bent voor corona? Of wil je weten of het virus gevolgen heeft voor jouw behandeling of controles?

Bij de huisarts

Zorgen over kanker? Ga naar je huisarts

Sommige mensen gaan vanwege het coronavirus niet naar de huisarts. Ze zijn bang dat de arts geen tijd heeft. Of om met corona besmet te worden in de wachtkamer. Heb jij zorgen over kanker? Of klachten die je eerst niet had? Maak dan toch een afspraak met je huisarts. 

loopschoenen

Gaat mijn actie of evenement nog door?

Vanwege corona gaan veel evenementen niet of op een andere manier door.

Handen vasthouden

Corona als je niet meer beter wordt

Heb je kanker en word je niet meer beter? Misschien heb je vragen of zorgen over wat het coronavirus voor jou betekent.

Marleen

Magazine over kanker en corona

In deze coronatijd hebben kankerpatiënten en mensen in hun omgeving veel vragen. ‘Is het veilig om naar het ziekenhuis te gaan?’ ‘Zijn mijn klachten erg genoeg om de huisarts te bellen?’ ‘Ben ik als ex-patiënt vatbaarder voor het coronavirus?’ In het online magazine lees je alles over kanker in coronatijd. Dit magazine is uitgegeven in juni 2020.

Boodschappen brengen

Hulp in coronatijd

Heb je kanker of zorg je voor iemand met kanker? En heb je wat extra hulp nodig, bijvoorbeeld met boodschappen doen? Via KWF Vriendendienst kun je makkelijk je eigen vrienden, familie en buren inschakelen voor hulp. 

Virus en bacterie

Word je met kanker zieker door corona?

Word je als kankerpatiënt zieker door het coronavirus? En moet je behandeling hierop worden aangepast? We steunen onderzoek om antwoord op deze vragen te krijgen. Jij kunt ook bijdragen.

Renate in het ziekenhuis

Renate heeft kanker tijdens corona

Leven met uitgezaaide kanker in tijden van corona. Renate weet daar alles van: “Mijn wekelijkse chemobehandelingen waren tijdelijk stopgezet. Doordat ik ziek ben is mijn leven al vrij geïsoleerd, maar corona maakt het wel nog erger. "

Steun onderzoek naar kanker en corona

In het Erasmus MC wordt onderzoek gedaan naar de gevolgen van corona als je kanker hebt. Jij kunt dit project steunen met een eenmalige gift.

Vragen over kanker en corona?

Op kanker.nl vind je meer informatie over kanker en het coronavirus. Daar lees je ook ervaringen van anderen en kun je elkaar op afstand ontmoeten.

Laatste nieuws corona

Benieuwd naar nieuwe updates over het coronavirus? Het laatste nieuws over corona vind je op de website van het RIVM.