Tips om te genieten van de lentezon

Zonnebrandcreme

Geniet van de eerste stralen, bescherm jezelf en je kinderen

​Aan het begin van de lente kan het al lekker warm zijn, maar blijven de temperaturen nog onder de 25 graden. Vaak gaan mensen ervan uit dat buiten in de zon zijn zonder bescherming, prima kan in de lente.

Niks meer gewend na de winter 

Maar dat is onverstandig. Aan het begin van de lente is je huid namelijk geen zon meer gewend. Op een prille lentedag kan je huid dus al snel verbranden. Wist je dat zonverbranding op jonge leeftijd het risico op huidkanker op latere leeftijd vergroot? Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, met ruim 60.000 diagnoses per jaar. Uv-straling is de belangrijkste veroorzaker hiervan.

Onze tips voor de lentezon:

Insmeren

Smeer jezelf (en vooral je kinderen) een halfuur voordat je naar buiten gaat in met een zonnebrandcrème met minstens factor 30. Vergeet niet om een nieuwe fles te kopen, de crème van vorig jaar is misschien niet meer goed. Dan is de bescherming al een stuk minder. Smeer jezelf en je kinderen elke 2 uur opnieuw in.

Laat je huid wennen

Laat je huid wennen aan de lentezon. Tussen 12 en 15 uur is de zon het krachtigst. Blijf tijdens die uren uit de zon. Wil je toch graag de zon in? Smeer jezelf dan in en bedek je huid met een shirt met mouwen en je hoofd met een pet of hoed. En vergeet je ogen niet te beschermen met een goede zonnebril.