KWF UV Radar app

Vrouw kijkt op telefoon in de zon

Persoonlijk zonadvies en een insmeeralert

Wanneer de zon schijnt,  willen we daar zoveel mogelijk van genieten. We helpen je daarom een handje met onze UV Radar app. Onze app geeft je gepast zonadvies op basis van de actuele zonkracht op jouw locatie en je huidtype.  Zo heb je altijd het juiste advies bij de hand, waar je ook ter wereld bent.

Persoonlijke zonadvies

De app geeft je een persoonlijk zonadvies op basis van de actuele zonkracht op jouw locatie en je huidtype. In één oogopslag zie je hoe sterk de zon is en welke zonbescherming nodig is voor jou. Met het beantwoorden van 6 vragen krijg je duidelijke tips. Deze tips bestaan bijvoorbeeld uit: welke beschermingsfactor je moet gebruiken, hoe vaak je moet insmeren en wanneer je écht uit de zon moet blijven. Ook kun je een reminder instellen voor een smeermoment. Handig, zo vergeet je nooit opnieuw te smeren. 

De app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

UV radar app

Smeren, kleren, weren

Huidkanker is de meeste voorkomende vorm van kanker in Nederland. In 2018 kregen 61.000 mensen de diagnose. Uv-straling, en met name verbranding door de zon, heeft een grote invloed op het ontstaan van huidkanker. Daarbij geldt: hoe vaker iemand in zijn leven is verbrand, hoe groter de kans op huidkanker. De kans op huidkanker verkleinen is simpel: goede zonbescherming. Voldoende smeren met zonnebrandcrème, een hoed, petje of beschermende kleding en het opzoeken van de schaduw.  

Zonbescherming voor kinderen

Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar liepen in de zomer van 2017 het vaakst een verbranding op wanneer ze op het strand waren, gevolgd door een verbranding bij het zwembad en tijdens buitenactiviteiten zoals buitenspelen of sporten. Ook meer dan de helft van de ouders (53%) verbrandde afgelopen zomer minimaal één keer. Bescherm jij je kind voldoende? Check het hier.