Zonnebrandcrème

Zonnebrandcreme

Welke factor kies je?

De factor van de zonnebrandcrème wordt aangeduid met SPF: Sun Protection Factor. Hoe snel iemand verkleurt door de zon is erfelijk bepaald. Welke SPF past bij jouw huid? 

Fles zonnebrandcreme in het zand

Alles over zonnebrand

​​​Welke zonnebrandcrème kies je? Waar moet je op letten? En zijn zonnebrandcrèmes veilig?

Meisje met zonnehoed en zonnebril

Feitjes over zonnebrandcrème

Hoe lang kan je een fles zonnebrandcrème bewaren? En is zonnebrand van een duur merk beter dan die van een goedkoop merk? Check jouw kennis over zonnebrandcrème. 

Meisje met zonnebrand

Werking zonnebrand

Twijfel jij over de werking van je zonnebrand? Of wil je weten welke zonnebrand de beste bescherming heeft en fijn smeert? Ieder jaar test de Consumentenbond zonnebrand met SPF 30 en SPF 50(+). 

Kinderen met zonnebrandcreme

Kinderen beschermen tegen de zon

Vooral een kinderhuid is extra kwetsbaar voor uv-straling van de zon. Dus bescherm ook kinderen goed tegen zonverbranding. Hoe? Door veel te smeren en de zon te weren bij sterke zonkracht. 

Goede zonbescherming voor je kinderen

Priscilla verloor haar moeder aan huidkanker

Priscilla verloor haar moeder aan huidkanker toen ze nog maar 21 jaar was. Nu smeert ze haar dochter Charlize extra goed in. "Nu ik zelf moeder ben, ben ik extra alert. Mijn dochter Charlize kan zichzelf nog niet beschermen tegen de zon. Dus is het mijn verantwoordelijkheid om haar goed in te smeren."