Uv-werende kleding

Meisje met zwembandjes

Kleding als zonbescherming

Je kind goed beschermen tegen de zon, gaat verder dan alleen insmeren. Een hoedje of pet en uv-werende kleren zijn een extra bescherming. Daarbij vinden baby’s en kinderen insmeren niet altijd het leukste wat er is, terwijl juist hun huid extra kwetsbaar is. Kleding is de ideale extra bescherming. 

Voordelen van uv-kleding  

Sommige kleding laat nog uv-straling door. Als je zeker wilt zijn van bescherming tegen de zon, kies dan voor uv-werende kleding. Voordelen van uv-werende kleding :

1. Beschermt net zo goed als zonnebrandcrème met minimaal factor 50. Ook als de kleding nat wordt
2. Het droogt snel en is ademend
3. Je kunt het makkelijk uitspoelen, dat is bij katoenen shirtjes lastiger

Een hoedje of een petje zorgen voor goede bescherming voor gezicht, hoofd, nek en oren. 

Hoe zit het met gewone kleding? 

Je kunt je kind ook beschermen met gewone kleding of bijvoorbeeld met een omslagdoek. Let hierbij wel op het materiaal: hoe lichter van kleur en hoe dunner de stof, des te meer uv-straling de kleding doorlaat. Een droog wit T-shirt biedt bijvoorbeeld een bescherming van SPF 15. Als gewone kleding nat wordt, houdt het nog minder uv-straling tegen. 

Kies een goed zonnebrilletje

Kinderogen zijn kwetsbaar. Uv-straling kan later voor schade van de ogen zorgen. Zorg er dus voor dat je kind een goede kinderzonnebril met voldoende uv-bescherming draagt.

Goedkope of speelgoed zonnebrilletjes bieden vaak geen bescherming, ondanks dat de glazen wel donker zijn. Door de donkere glazen denken de ogen dat ze beschermd zijn. De pupillen worden vergroot en door de slechte glazen kan dit schadelijk zijn voor de ogen. Er zijn speciale zonnebrilletjes met uv-bescherming voor kleine kinderen.