Kippenloop

KWF.nl > Help jij ons? > Wandel voor KWF > Kippenloop
Kippeloopwandelaars in T-shirt van de Kippeloop

​Wandelen door prachtige duinen, over het strand van Katwijk en door beschermd natuurgebied, terwijl de wind je laat ruiken aan de zilte zee en de groene naaldbomen.

Wandelen door het duingebied van Katwijk

Deze prachtige wandeling door de omgeving van Katwijk wordt sinds 2005 elk jaar in juni georganiseerd door Stichting Katwijk Wandelmarathon. De (sponsor)opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.
 

Gijs de Kip

Op 17 oktober 2004 overleed Gijs van den Oever op veel te jonge leeftijd aan kanker. Ter nagedachtenis aan Gijs wilden twee kameraden een wandeltocht organiseren, een sponsorwandeltocht waarvan de totale opbrengst naar KWF Kankerbestrijding zou gaan. Gijs van den Oever had in Katwijk de bijnaam ‘Gijs de Kip’. Het idee voor de Kippenloop was geboren. Inmiddels is de Kippenloop uitgegroeid tot een groot wandelevenement dat duizenden deelnemers uit heel het land en zelfs omringende landen trekt. Ongeveer 200 vrijwilligers zetten zich in voor de Kippenloop.
 

Dit kun je doen

Je kunt kiezen uit 4 wandelafstanden: 10, 15, 25 en 42 (marathonafstand) kilometer. Alle afstanden starten in Katwijk. Laat je sponsoren door vrienden, familie, kennis of bedrijven en organisatie en je weet zeker dat je de finish gaat halen! 
 

Dit krijg je ervoor

Je maakt een prachtige wandeling door de natuur en omgeving van Katwijk. Samen met andere lopers is de Kippenloop een gezellige dag. Daarbij steun je onderzoek naar kanker.
 

Wetenschappelijke onderzoeksprojecten

De opbrengst van de Kippenloop komt in zijn geheel ten goede aan twee speciale wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Het gaat om projecten die ten bate komen van patiënten in verschillende leeftijdscategorieën. Voor kinderen is er een onderzoeksproject over slaapproblemen tijdens en na leukemie (bloedkanker), en het tweede onderzoek richt zich op een test die in bloed kiemcelkanker kan vaststellen bij (met name) jonge mannen. 

Select the Component and add.
Close

Kippenloop 2019

​Volgend jaar wordt de Kippenloop op zaterdag 15 juni gelopen. Vanaf januari 2019 gaat de inschrijving open.

Opbrengst 2018

Op 9 juni brachten duizenden wandelaars samen 301.000 euro bij elkaar, waarvan 160.500 euro voor KWF en 140.500 euro voor Kika.