Bergh in het Zadel

KWF.nl > Help jij ons? > Fiets voor KWF > Bergh in het Zadel
Peleton Bergh in het Zadel

 

Een fietstocht dwars door Nederland

​Van 9 tot en met 16 mei 2015 heeft Bergh in het Zadel weer een grote fietstocht georganiseerd, de Klaver4tocht. De fietstocht van 1400 km voerde de deelnemers en begeleiders door Oost-, West- en Zuid-Nederland.


De actie heeft in 2015 een bedrag van maar liefst 1 miljoen euro opgeleverd, waarvan 553.330 euro ten goede komt aan het onderzoeksproject Vierdimensionale bestralingstechniek alvleesklierkanker in het Academisch Medisch Centrum (AMC). Het overige bedrag zal besteed worden aan regionale kankergerelateerde doelen. Nadere invulling van deze bestedingen volgt nog.

Zeven tochten ten bate van kankeronderzoek

De stichting Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding is in 1989 opgericht en heeft als doel geld op te halen voor kankeronderzoek. Door het organiseren van een sponsorfietstocht wordt er eens in de vier jaar op een sportieve en enthousiaste manier geld ingezameld door de fietsers en de begeleiders. Inmiddels zijn door de stichting zeven tochten georganiseerd en is dit jaar alweer de 8e tocht gereden.
 

Sponsoractiviteiten

Naast de fietstochten worden er jaarlijks diverse sponsoractiviteiten georganiseerd zoals de vier Golfdagen, de AM MAC Rally, de Artic Challenge, Rock in Bargh en de Spinning Marathon door Laco. Ook worden er soms bijzondere en persoonlijke initiatieven ontplooid. Zo hebben 'kanaalzwemmer' Roel van Beek en de Barghse Jongens met hun benefietconcerten een flinke bijdrage aan de opbrengst van Bergh in het Zadel geleverd.
 

Besteding van de opbrengst

Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 2.300 mensen alvleesklierkanker, waarbij de overlevingskans zeer laag is. Het onderzoeksproject Vierdimensionale bestralingstechniek alvleesklierkanker in het Academisch Medisch Centrum (AMC) wordt volledig financieel ondersteund door Bergh in het Zadel. Doel van dit onderzoek is een betere behandeling tegen alvleesklierkanker. 

Select the Component and add.
Close

Bergh in het Zadel

​Datum: 9 t/m 16 mei 2015
Plaats: tocht door Nederland
Aantal deelnemers: 125


​Eindbedrag Bergh in het Zadel 2015

1 miljoen euro

Besteding in 2015

553.330 euro komt ten goed aan het onderzoeksproject Vierdimensionale bestralingstechniek alvleesklierkanker. Het overige bedrag wordt besteed aan regionale kanker gerelateerde doelen.