Ride for the Roses

KWF.nl > Help jij ons? > Fiets voor KWF > Ride for the Roses
Foto van het peleton van de cycle tour tijdens Ride for the Roses

De roos als symbool voor een morgen voor iedereen

Ga voor een roos bij de finish en doe mee aan de Ride for the Roses. Bij de fietstocht voor KWF Kankerbestrijding staat de roos symbool voor een morgen voor iedereen. In de Nederlandse wielerwereld is de cycle tour (100 km) van de Ride for the Roses een begrip. Maar ook zonder racefiets kun je meedoen. Je kunt kiezen uit een tocht van 25, 50 of 100 kilometer.

Besteding van de opbrengst

De opbrengsten van Ride for the Roses 2017 worden aan twee onderzoeksprojecten toegekend.

Het afweersysteem activeren tegen borstkanker
Immunotherapie laat goede resultaten zien bij melanomen en longkanker, en de toepassing ervan wordt ook voor andere tumorvormen onderzocht. Bij borstkanker slaat de behandeling nog niet goed aan (bij 5-20% van de patiënten), wat betekent dat fundamenteel onderzoek nodig is naar de vraag welke obstakels het immuunsysteem nog moet overwinnen voordat het borstkanker effectief kan bestrijden. Dit onderzoeksproject moet daar een belangrijke bijdrage aan leveren.
 
Bijwerkingen van prostaatkankerbehandeling verminderen
Mannen met uitgezaaide prostaatkanker worden vaak behandeld met hormonale therapie, al dan niet in combinatie met chemotherapie. Voordeel is dat de ziekte vaak lang onder controle kan worden gehouden, nadeel zijn de zeer hinderlijke bijwerkingen.
 
De onderzoekers bepalen de effecten van (eiwitrijke) voeding en fysieke beweging op deze bijwerkingen. In de sportwereld staat het heilzame effect van deze combinatie wel vast, maar in de oncologische setting is er nog geen onderzoek gedaan naar deze combinatie.
  

Dit kun je doen

Je kunt meedoen aan de toertocht van 25 of 50 kilometer of aan de cycle tour van 100 kilometer. Ook kun je als vrijwilliger helpen, in de voorbereiding op het fietsevenement of op de dag zelf. Iedereen kan meedoen aan de Ride for the Roses: particulieren, vriendengroepen, verenigingen en ook bedrijven. De toertochten kun je op eigen gelegenheid fietsen en de cycle tour wordt in één lange stoet van 6.000 deelnemers gereden.

Select the Component and add.
Close

Opbrengst 2017

Op zondag 3 september hebben de fietsende helden in Lansingerland een opbrengst van maar liefst € 675.461,-  opgehaald!
Ride for the Roses

Fiets voor KWF

Iedereen kan meedoen aan de Ride for the Roses. Je kunt kiezen uit de route voor 25, 50 of 100 KM. De volgende Ride for the Roses is op 9 september in Haarlemmermeer.