Ride for the Roses

KWF.nl > Help jij ons? > Fiets voor KWF > Ride for the Roses
Foto van het peleton van de cycle tour tijdens Ride for the Roses

 

De roos als symbool voor een morgen voor iedereen

In de Nederlandse wielerwereld is de cycle tour (100 km) van de Ride for the Roses een begrip. Maar ook zonder racefiets kun je meedoen. Je kunt kiezen uit een tocht van 25, 50 of 100 kilometer. De Ride heeft dit jaar een nieuwe afstand toegevoegd: de 80 kilometer. Ga voor een roos bij de finish en doe mee aan de Ride for the Roses. Bij de fietstocht voor KWF Kankerbestrijding staat de roos symbool voor een morgen voor iedereen.

Besteding van de opbrengst

De opbrengsten van Ride for the Roses 2018 worden aan twee onderzoeksprojecten toegekend.
 
Het moleculaire skelet van hersentumoren
Glioma is de meest ernstige vorm van een hersentumor. De meeste patiënten overlijden binnen twee jaar. De tumor wordt, indien mogelijk, operatief verwijderd, waarna bestraling en een behandeling met cytostatica volgt. Deze ingrijpende combinatietherapie is niet voldoende om de patiënt te genezen: de tumor komt bijna altijd weer terug.
 
Gliomacellen hebben een overeenkomst met hersenstamcellen: ze zijn beiden in staat om het (zeer dichte) hersenweefsel binnen te dringen. Dat lijkt samen te hangen met een tweede overeenkomst: het nanoskelet. Dit is het interne, flexibele skelet dat cellen hun vorm geeft. Hoewel het nanoskelet van elk celtype een unieke samenstelling heeft, observeerden deze onderzoekers eerder al dat het nanoskelet van gliomacellen en hersenstamcellen sterk op elkaar lijken. In dit project zoomen de onderzoekers dieper in op de rol van het nanoskelet en de agressiviteit van glioma’s.

Het andere onderzoeksproject wordt binnenkort bekendgemaakt.
  

Dit kun je doen

Je kunt meedoen aan de toertocht van 25 of 50 kilometer of aan de cycle tour van 80 of  100 kilometer. Ook kun je als vrijwilliger helpen, in de voorbereiding op het fietsevenement of op de dag zelf. Iedereen kan meedoen aan de Ride for the Roses: particulieren, vriendengroepen, verenigingen en ook bedrijven. De toertochten kun je op eigen gelegenheid fietsen en de cycle tour wordt in één lange stoet van 6.000 deelnemers gereden.

Select the Component and add.
Close

Opbrengst 2018

Op zondag 9 september hebben de fietsende helden in de regio Haarlemmermeer een opbrengst van maar liefst € 520.000,- opgehaald!
Ride for the Roses

Fiets voor KWF

Iedereen kan meedoen aan de Ride for the Roses. Je kunt kiezen uit de route voor 25, 50, 80 of 100 km. De volgende Ride for the Roses is op 9 september in Haarlemmermeer.