Kevin fietst de Ride for the Roses

KWF.nl > Help jij ons? > Fiets voor KWF > Kevin fietst de Ride for the Roses

​Je wordt met je neus op de feiten gedrukt dat je kwetsbaar bent. Dat het morgen voorbij kan zijn.

 

Ik wil iets betekenen voor anderen

​Kevin (32): 'Dat ik erachter kwam dat ik teelbalkanker had, was eigenlijk gewoon een toevalstreffer. Mijn vriendin en ik wilden graag een kindje, maar zwanger worden duurde langer dan we verwachtten. In juli 2015 gingen we ons voor de zekerheid laten testen op vruchtbaarheid. Op mijn echo zagen ze een soort vlekje zitten. Een vochtophoping, dachten ze.

Nietsvermoedend ging ik naar de uitslag

Nietsvermoedend ging ik naar de uitslag, de eerste dag van onze vakantie. Mijn vruchtbaarheid was prima, zeiden ze, maar dat zwarte plekje, dat was teelbalkanker. Er volgde direct een operatie, de teelbal is verwijderd. Een scan moest laten zien of het uitgezaaid was. We moesten een week wachten op de uitslag. Dat was echt onmenselijk zwaar. We hebben zoveel mogelijk afleiding gezocht, maar ondertussen spookte het de hele tijd door ons hoofd. Gelukkig waren er geen uitzaaiingen'.

'Dan kun je door. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Mentaal had ik toch best een klap gehad. De zelfverzekerdheid en het vertrouwen in mijn lichaam was weg. Inmiddels heb ik mijn leven weer op de rit, na een tijd thuis te hebben gezeten ben ik ook weer aan het werk. In 2016 ben ik vader geworden van onze schitterende zoon; Jirre. Door wat ik heb meegemaakt, ben ik wel veranderd. Ik richt me meer op wat echt belangrijk is'.

Een emotionele rollercoaster

Naast het opkrabbelen van deze schok, was het jaar dat volgde sowieso een emotionele rollercoaster. Aan het einde van het jaar dachten we dat we het nu wel hadden gehad, dat 2017 rust zou brengen. Eind 2016 zei mijn vader dat hij zo moeilijk slikte. Toen gingen de alarmbellen al af in mijn hoofd, ik wist inmiddels wat dat kon betekenen. Hij bleek ongeneeslijk ziek: slokdarmkanker met uitzaaiingen naar lever, nieren en lymfeklieren. Een mokerslag.  Beter wordt hij niet, het gaat erom dat hij nog wat langer heeft, met de nodige kwaliteit van leven. Je weet dat je ouders ooit zullen overlijden. Maar nu ik ermee word geconfronteerd, sneller dan ik had verwacht, vind ik het lastig om daarmee om te gaan. We houden ons vast aan het idee dat mijn vader nog even bij ons kan zijn'.
 
Ik hoop dat hij het mee kan maken dat ik de Ride for the Roses fiets begin september. Dat hij zijn beide kleinkinderen één jaar ziet worden. Dat we kerst samen kunnen vieren.

 Puur op wilskracht

In 2015 deed ik voor het eerst mee met de Ride, ik was net drie weken hersteld van mijn operatie. Toen heb ik hem ongetraind gefietst, puur op wilskracht. Samen met mijn beste vriend in onze fietsploeg Cycling for Charity.  Vorig jaar deden we weer mee en ook dit jaar zijn we van de partij. Door wat mij is overkomen voel ik heel sterk dat ik iets wil betekenen voor andere mensen. Ik ben er goed vanaf gekomen, maar bij anderen is dat niet altijd zo. Jaarlijks overlijden er ruim 44.000 mensen aan kanker. Dat moet echt omlaag'.

Select the Component and add.
Close

Ride for the Roses

De 20e editie van de Ride for the Roses is op 3 september in Lansingerland.  Duizenden deelnemers fietsen dan 25,50 of 100 km voor kankeronderzoek.

Meedoen

​Wil je meer weten of graag meefietsen op 3 september? Check de website voor meer informatie over inschrijven.