ColSensation

KWF.nl > Help jij ons? > Fiets voor KWF > ColSensation
Foto van een fietser die Mont Ventoux beklimt tijdens ColSensation

Doe er iets aan!

​ColSensation is een fietsevenement voor KWF Kankerbestrijding waarbij de Franse berg Mont Ventoux wordt beklommen. Het initiatief komt uit Roosendaal. Voor veel deelnemers is de ColSensation de mogelijkheid met iets groters bezig te zijn dan jezelf, samen met gelijkgestemden, ieder met zijn eigen motivatie. De volgende editie is op 13 september 2019.

Samen sterker

ColSensation is een initiatief van stichting Team Doelbewust. Team Doelbewust kwam voort uit een hechte vrienden- en familiegroep uit Roosendaal die besloten in actie te komen, toen enkelen van hen zelf werden geconfronteerd met de gevolgen van de ziekte kanker. Het team nam in 2010 voor het eerst succesvol deel aan de Roparun en haalden ruim 111.000 euro op voor de zorg aan kankerpatiënten. Team Doelbewust zocht daarna de samenwerking op met de Kaaimannen en de Roosendaalse afdeling van KWF Kankerbestrijding. ColSensation was het resultaat.
 

Dit kun je doen

Je kunt kiezen om de Mont Ventoux wandelend, hardlopend of per fiets te beklimmen. Ook is er een mountainbike route. Dat treft maandenlange voorbereiding. Zowel sportief als voor het inzamelen van het sponsorgeld. Om mee te kunnen doen aan ColSensation dien je 500 euro voor je prestatie in te zamelen. Vrijwilligers zijn ook welkom!
 

Dit krijg je ervoor

Als je deze kale berg met al zijn onverwachte weersomstandigheden kunt trotseren, kun je een hele hoop! En je investeert in kankeronderzoek. Jaarlijks wordt samen met KWF Kankerbestrijding bepaald waar de opbrengst aan wordt besteed. De opbrengsten van 2019 gaan naar onderzoeken op het gebied van immunotherapie en de behandeling van kinderkanker. Deelnemers kunnen zeggen: 'Wij hebben er iets aan gedaan!'
 

Besteding van de opbrengst

•25% gaat naar een onderzoek naar leukemiebehandeling specifiek gericht op genetische afwijkingen   
•25% gaat naar een onderzoek over TIL-Therapie: een alternatieve Immunotherapie
•25% gaat naar andere onderzoeken binnen KWF Kankerbestrijding
•25% (met een maximum van €50.000,-) gaat via Stichting Team Doelbewust naar regionale kanker gerelateerde goede doelen

Select the Component and add.
Close

ColSensation

Plaats: Mont Ventoux
Aantal deelnemers: 340
Inschrijfgeld: 90 euro
Sponsorgeld: min. 500 euro

Meer info

​De totale opbrengst in 2018 is 
€ 365.236 waarvan een deel ten goede komt aan KWF. De opbrengst voor KWF is 

€ 315.236