Doe mee aan Alpe d'HuZes

KWF.nl > Help jij ons? > Fiets voor KWF > Doe mee aan Alpe d'HuZes
Uitzicht vanaf Alpe d'Huez door fiets van deelnemer Alpe d'HuZes

Opgeven is geen optie

​Alpe d’HuZes: het jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de beroemde Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ fietsen, lopen of wandelen duizenden deelnemers de Alpe d'Huez tot 6 keer aan toe op. Ze doen alleen of met een team mee. Naast de sportieve uitdaging, hebben ze ook de uitdaging aan om zo veel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen en daarmee een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker.

 

Dit kun je doen

Je kunt op verschillende manieren meedoen aan alpe_logo_220x220.jpgAlpe d’HuZes: als deelnemer door de berg per fiets, wandelend of hardlopende te beklimmen of als vrijwilliger tijdens de voorbereidingen in Nederland of tijdens de koersweek in Alpe d'Huez. Als deelnemer wordt er een minimaal sponsorbedrag vereist dat volledig ten goede komt van KWF Kankerbestrijding. Als deelnemer dien je dus ook fondsen te werven. Als vrijwilliger heb je in de koersweek ook de mogelijkheid om de berg een keer te beklimmen en geld in te zamelen onder de noemer Alpe d'HuZus.

 

Dit krijg je ervoor

Meedoen aan Alpe d’HuZes staat garant voor een unieke ervaring. Zowel als deelnemer als vrijwilliger. Het saamhorigheidsgevoel van alle deelnemers en vrijwilligers is enorm. Sommigen noemen Alpe d’HuZes een ‘life changing event’. Je leeft er maandenlang naartoe vanwege je training en fondsenwerving, de prestaties zijn enorm en de voldoening zeer groot. Ook als vrijwilliger is het een unieke ervaring en er is altijd wel een taak die bij jou past. En uiteraard - want daar doe je het allemaal voor - draag je bij aan onderzoek naar kanker.
 

Besteding van de opbrengst

'Opgeven is geen optie!' is het motto van Alpe d’HuZes. Dat betekent dat Alpe d’HuZes zich inzet voor de patiënt, zonder er zelf beter van te worden. Al het geld dat wordt opgehaald, gaat daarom voor 100% naar onderzoek- en implementatieprojecten tegen de ziekte kanker.
 
Alpe d'HuZes wil kanker onder controle krijgen, zodat mensen niet meer aan die ziekte overlijden maar in leven blijven. En daarbij hoort een goede kwaliteit van leven. De opbrengst van Alpe d'HuZes wordt door KWF Kankerbestrijding beheerd in het Alpe d'HuZes KWF Fonds. De besteding van het geld gebeurt na toetsing door KWF Kankerbestrijding. Lees hier meer over bij:
 
 
Alpe d’HuZes is een zeer bijzondere actie voor KWF en een door KWF, vele kankerpatiënten en hun naasten zeer gewaarde actie.

Select the Component and add.
Close

Alpe d'HuZes 2020

Ook een bijdrage leveren aan kankeronderzoek? Op 4 juni 2020 is de volgende Alpe d'HuZes.

Meld je aan

Opbrengst Alpe d'HuZes

De totaalopbrengst van 2018 is  €11.300.000 en wordt besteed aan 3 thema’s: ambitie, hermannetjes en nieuwe ontwikkelingen.

Meer over bestedingen

Waar doe je het voor?

Als deelnemer zamel je zoveel mogelijk geld in. De opbrengst wordt besteed aan drie onderzoeksthema's.