Innovatie

KWF.nl > Help jij ons? > Collecte > Innovatie

Ik heb veel vertrouwen in de nieuwe manieren van collecteren

Mara Zirschky, productmanager Collecte

Vernieuwingen in collecteland

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar de vernieuwingen in collecteland. Uit onderzoek blijkt dat steeds minder mensen kleingeld in huis hebben. En dat de hoogte van een gift sterk afhankelijk is van hoeveel (klein)geld er in huis is. Gelukkig zijn er de afgelopen tijd veel stappen gezet in de nieuwe betaalmogelijkheden rondom de collecte. 

Collecteren kan ook online

KWF heeft afgelopen jaar een online collectebus gelanceerd als aanvulling op de huis aan huis-collecte. Iedereen die KWF een warm hart toedraagt kan een online bus aanmaken. De bus kan worden gedeeld via Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp en e-mail, zodat vrienden, familie en collega's een gift kunnen doen. Je kunt ze zelfs een Tikkie sturen! Zo vraag je nog makkelijker om een donatie. Deze donaties zijn, net zoals aan de deur, eenmalig en kunnen anoniem. De gegevens van de gevers worden niet opgeslagen. 

Betalen met de iDEAL QR-code

Misschien ben je al eens een QR-code tegengekomen. Ze werden al langer gebruikt om via een scan van de code een website te bezoeken, maar worden steeds populairder voor mobiele betalingen. ING maakt al langer gebruik van een QR-code in de betaalapp. Maar deze QR-code is uitsluitend te gebruiken voor klanten van ING. iDEALheeft nu de oplossing: de iDEAL QR-code, die je kunt gebruiken met de iDEAL-app.  Of, voor klanten van Rabobank en Knab, rechtstreeks vanuit de mobiel bankieren-app. Dit jaar biedt KWF voor het eerst doneren via de iDEAL QR-code aan. De code is te vinden op de collectantenpas en op de niet-thuiskaart.

Wil je weten hoe het werkt?

Niet thuis-kaart en online donatie

Mensen die tijdens de KWF-collecteweek niet thuis zijn of geen kleingeld in huis hebben, kunnen alsnog doneren door de QR-code te scannen die op de niet thuis-kaart staat. Ook is een donatie via de online collectebus van KWF of kwf.nl/collecte mogelijk.

Select the Component and add.
Close

Test met hypermoderne bus

Ook dit jaar wordt er een test gedaan met een collectebus waarmee je ook contactloos en met pin kunt betalen.

Meer over de pilot