Samen met mijn kinderen strijd ik tegen kanker

KWF.nl > Help jij ons? > Alpe d'HuZes > Samen met mijn kinderen strijd ik tegen kanker

"Ik voel me een bevoorrecht man."

Henk

 

Met Henk, gaan we terug in de tijd. Nu is hij clustercoördinator bij Alpe d’HuZes en vader van drie kinderen van 25, 23 en 22 jaar oud. In 2009 zocht Henk een sportieve uitdaging. Omdat het in 2010 precies zes jaar geleden was dat zijn vader overleed aan kanker startte hij met Alpe d´HuZes. Vanwege de symboliek van ‘zes jaar geleden’ motiveerde hij nog vijf jongeren uit zijn familie tot deelname. Hun team ‘Ozze Pap’ was geboren. Henk deed vier keer mee en fietste bijna elke van die edities (2010, 11, 12 & 13) met één van zijn drie kinderen.

Alpe d'HuZes geeft hoop
Henk: ‘Ik fiets al bijna mijn hele leven. De alpen waren niet nieuw voor me. Wat wel nieuw voor me was, was Alpe d’HuZes, maar vooral alles er omheen. Voor mij geeft Alpe d’HuZes hoop en dan niet alleen de hoop dat iets of iemand beter wordt. Nee, hoop is voor mij meer dan dat. Hoop is een gerichtheid van de geest; de zekerheid dat het zinvol is, afgezien van de afloop. Ik refereer hier aan het prachtige gedicht van Václav Havel (oud-president van Tsjecho-Slowakije).

Ik fiets voor...
Uniek is verder de enorme verbondenheid die er heerst tijdens de Alpe d’HuZes. Het is een gevoel dat je meteen herkent als je ooit hebt meegedaan. Iedereen doet mee voor iemand anders. Ik doe mee voor mijn vader, maar ook voor Sander, een jongen waarvoor ik een enorme bewondering heb. Tijdens zijn ziekte wilde hij perse nog de Alpe d’Huez op en neer fietsen. In juni 2014 deed hij dat zelfs 3 keer. In september 2015 fietste hij in volledige anonimiteit alsnog de berg op. ‘Gewoon’ omdat hij in juni te ziek was om deel te nemen en toch zijn sponsoren wilde bedanken.

Mensen zijn sterker dan wat ook
De kracht die er vrijkomt omdat mensen echt samenwerken, is de brandstof voor het verwezenlijken van de meeste dromen die we koesteren. Dan blijkt ook weer dat mensen vele malen sterker zijn dan dat voor mogelijk gehouden wordt.

Select the Component and add.
Close

Beleef Alpe d'HuZes

​Wil je - net als Henk - meemaken hoe de verbondenheid tijdens Alpe d'Huzes voelt? Aarzel niet en doe mee met komende editie! 

Alpe d'HuZes/KWF-fonds

Alle opbrengsten van Alpe d'HuZes worden door KWF beheerd in het Alpe d'HuZes/KWF-fonds en zorgvuldig besteed.