Marathon tegen kanker

KWF.nl > Help jij ons? > Acties voor KWF > Marathon tegen kanker
OG3NE tijdens Marathon tegen kanker

16.298 nieuwe supporters dankzij Marathon tegen kanker

Graag bedanken we iedereen die op 17 mei in actie kwam tijdens Marathon tegen kanker. Ook bedanken we alle toeschouwers op het Waagplein en natuurlijk alle nieuwe supporters. Wat een fantastisch resultaat hebben we met elkaar geboekt.  Maar liefst 294 wandelaars haalden € 35.102 op tijdens Bibian's wandelmarathon. De 161 deelnemers aan Olcay's triatlon zorgden voor € 70.324. En NPO Radio 2 draaide maar liefst 1.120 platen voor kankeronderzoek. Mede dankzij al deze geweldige prestaties meldden zich 16.298 nieuwe supporters aan voor KWF.

42 km wandelen voor een dierbare

De Marathon tegen kanker startte op 17 mei 2017 al om 6 uur, toen de dj's van NPO Radio 2 het land introkken. De luisteraars konden de hele dag platen doneren en vertellen waarom de dj's juist dat plaatje moesten draaien voor kankeronderzoek. Rond een uur of 10 kwamen de dj's aan bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam, waar Bibian's wandelmarathon startte. De deelnemers liepen in 42 km naar Alkmaar en finishten tijdens de show. Een bijzondere tocht, omdat iedereen meeliep voor een dierbare.

Sprookjesachtige zwemtocht tijdens Olcay's triatlon 

In de avond startte Olcays triatlon: 40 km fietsen, 10 km hardlopen en 1,5 km zwemmen voor kankeronderzoek. Ook hierbij deden de meeste deelnemers mee voor een dierbare. Modeontwerpster Olcay Gulsen ging deze uitdaging bijvoorbeeld aan voor haar neef die aan kanker overleed. Zij werd hierbij gesteund door BN'ers als Simon Keizer, Leontien van Moorsel, Rick Brandsteder en Maarten van der Weijden. De deelnemers finishten live tijdens de show: zij kwamen aangezwommen door de sprookjesachtig verlichtte gracht en kregen een warm applaus van de toeschouwers op het plein.

Indringende optredens 

Caroline Tensen presenteerde de show live vanaf een afgeladen vol Waagplein in Alkmaar. Naast de finish van de wandelmarathon en triatlon, zag het publiek indringende portretten van patiënten en onderzoekers. Er waren bijzondere optredens van Nick en Simon, Glennis Grace, OG3NE en Epke Zonderland. De cabaretiers Jörgen Raymann, Roué Verveer en Peter Heerschop kropen op eigen wijze in de huis van kankeronderzoekers. Belangrijk onderdeel in het decor waren de wenslichten, waarop mensen een boodschap voor een dierbare schreven.

Select the Component and add.
Close

Symbool voor kankeronderzoek

De marathon staat symbool voor kankeronderzoek. Het is een lange weg met een duidelijk einddoel: de dag dat niemand meer sterft aan kanker.

Volgend jaar weer?

We zijn nu aan het evalueren en bepalen of we de Marathon tegen kanker volgend jaar weer organiseren. Houd kwf.nl en onze social media in de gaten voor meer informatie.