Joost Reijns voor Movember

KWF.nl > Help jij ons? > Acties voor KWF > Joost Reijns voor Movember
Joost Reijns

Ik heb geluk gehad te mogen herstellen van mijn ziekte

Zwemmer Joost Reijns (29) (foto: André Evers)

Bijgelovig ben ik nooit geweest

Maar in 2012 werd op vrijdag de 13e de diagnose teelbalkanker vastgesteld. Kanker was voor mij onbekend en stond gelijk aan ernstig ziek zijn, overgeven, kaal worden en wellicht overlijden.  

Wat ik nog het ergste vond, was dat mijn broertje vroeg of ik dood zou gaan. Het raakte me dat ik hem hier geen antwoord op kon geven.
 
Ik heb geluk gehad

Ik heb het geluk gehad om te mogen herstellen door een persoonlijk behandelplan. Uiteindelijk kon ik mijn broertje geruststellen. Ik wens dan ook voor iedereen een behandeling op maat. Door veel onderzoek is teelbalkanker beter te behandelen. We komen steeds dichterbij een betere behandeling tegen kanker, maar er is nog veel geld nodig.

Daarom kom ik in actie voor Movember
Ik wil iedereen in mijn omgeving laten weten waarom kankeronderzoek zo belangrijk is. Een aantal van mijn vrienden laten hun snor staan en anderen halen geld op voor onderzoek. Niet alleen zorgen de donaties voor de ontwikkeling van medicijnen, maar ook voor een betere educatie over kanker. Met een eenvoudige actie kun je al veel bereiken. Ik hoop dat er uiteindelijk zoveel geld wordt opgehaald voor onderzoek, dat elke patiënt straks een behandeling op maat kan krijgen.

Leven na de behandeling
Met mijn gezondheid gaat het nu goed. Na het missen van de Olympische Spelen in 2012 heb ik mijn ritme weer opgepakt met mijn studie en het geven van Swimclinics

Select the Component and add.
Close

Kom in actie

Net als Joost ook in actie komen voor Movember? Laat je snor staan, plak of verf  'm. Of kom zelf in beweging met de Move-uitdaging voor de gezondheid van de man!