Deel je ervaring met kanker

KWF.nl > Help jij ons? > Deel je ervaring met kanker
Juanita buiten in een groene omgeving

Help met jouw verhaal als (ex-)kankerpatiënt

​Elk jaar sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is in Nederland doodsoorzaak nummer 1. KWF wil hier iets aan doen. Ons doel: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Dat kunnen we niet zonder de hulp van jou als (ex-)kankerpatiënt. Jij weet als geen ander wat leven met of na kanker betekent. Met jouw ervaring help je ons doel te bereiken. Deel jij ‘m?

Jouw verhaal heeft impact

Martijn laat zien hoeveel impact kanker heeft op zijn relatie. Juanita deelt hoe zij zich inzet om het taboe op kanker binnen de Afro-/ Caraïbische cultuur te doorbreken. En Antoinette vertelt hoe een HIPEC-behandeling haar meer tijd geeft. Deze open en eerlijke verhalen laten zien waarom het zo belangrijk is en blijft om geld op te halen voor kankeronderzoek. En te laten zien wat het betekent om te leven met kanker.

Wat kun je doen als (ex-)kankerpatiënt?

Ook jouw verhaal kan impact hebben. Deel het en word onze ambassadeur! Dat kan op verschillende manieren:

Wat levert het op?

Jouw verhaal brengt ons een stukje dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. De overlevingscijfers van de meeste soorten kanker zijn sinds KWF bestaat enorm verbeterd. Ook is er steeds meer aandacht voor psychische en emotionele klachten rondom kanker.
Kijk wat we hebben bereikt

Deel jij je ervaring met kanker?

Zet jij je net als Martijn, Juanita en Antoinette in voor KWF? Deel dan jouw ervaring. Stuur een e-mail naar Susan Kaat: skaat@kwf.nl. Zij neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.

Select the Component and add.
Close

Beoordeel kankeronderzoek

Heb jij zelf kanker (gehad) en wil je ons helpen met het beoordelen van wetenschappelijk onderzoek vanuit patiëntenperspectief?
Geef je op