Vanessa en KWF Samenloop

KWF Samenloop

Utopia-inwoner organiseerde KWF Samenloop

De 37-jarige Helmondse Vanessa is een van de 15 oorspronkelijke inwoners van Utopia. ​Samen met de andere inwoners probeert ze een compleet nieuw bestaan op te bouwen in een nieuwe leefgemeenschap, omringd door ruim honderd camera's.

E-mail aan KWF Kankerbestrijding

Voordat ze meedeed aan Utopia was Vanessa aanwezig bij Samenloop Helmond. In haar geboorteplaats werd in 2013 een zeer succesvolle Samenloop georganiseerd waar uiteindelijk het fantastische eindbedrag van ruim 71.000 euro werd opgehaald voor kankeronderzoek. Naar aanleiding van haar bezoek aan Samenloop Helmond schreef Vanessa de onderstaande e-mail aan KWF Kankerbestrijding:

Hoi,

Ik ben Vanessa en doe mee met het realityprogramma Utopia. Vanaf het begin dat ik hier zit, 31 december, was het mijn droom om een Samenloop te organiseren. Ik heb die vorig jaar ook meegelopen, maar dan in mijn geboorteplaats Helmond. Mijn tante had op dat moment kanker en van een vriendin was haar dochter van 8 net gestorven aan een hersentumor, dat motiveerde mij om 24 uur te gaan lopen. Ik vond dat zo gaaf om te doen en geld in te zamelen voor jullie, ik was echt onder de indruk.

Nu zit ik natuurlijk hier op een uniek terrein om zoiets te gaan doen. Hoop dat jullie dat ook vinden en graag eens hier komen om te kijken wat de mogelijkheden zijn, hoop snel wat te horen van jullie.

Heel veel liefs. Vanessa

Samenloop Utopia

Toen het contact tussen KWF en Vanessa was gelegd, ontstond het idee om een eigen Samenloop te organiseren in Utopia. Onder leiding van Vanessa organiseerde de inwoners met veel succes Samenloop voor Hoop Utopia in het weekend van 5 en 6 juli.