Winkelbusjes

twee euro in een collectebus

Een mooie extra inkomstenbron voor KWF

​Het zijn die ronde, hoge rode busjes die je op de toonbank ziet staan: winkelbusjes. Het ene collecteteam is al heel actief, terwijl het andere team er nog niks mee doet. Door het plaatsen van winkelbusjes kun je als collecteteam gemakkelijk extra inkomsten genereren voor KWF.

  1. Zoek 1 of 2 personen die de winkelbusjes binnen jullie collectegebied willen plaatsen. Hiernaast vind je een link naar de vrijwilligersvacature coördinator winkelbusjes.
  2. Nummer de winkelbusjes en registreer waar deze geplaatst worden. 
  3. Betrek de wijkhoofden bij je initiatief. Verspreid de busjes ook via de wijkhoofden en maak hen eigenaar van de busjes. Dit betekent dat zij contact onderhouden met de winkeliers en regelmatig de busjes legen. De administratie blijft in beheer bij de coördinator winkelbusjes.
  4. Apotheken en cafetaria zijn de beste plekken om busjes te plaatsen.
  5. Plaats de winkelbusjes dicht bij de kassa. Zo staan ze in het zicht en kunnen klanten hun kleingeld er gemakkelijk in doen.
  6. Een proactieve houding naar de ondernemers toe werkt vaak het beste. Ga vooral in het begin een paar keer langs om te vragen hoe het gaat.
  7. Verstuur ieder half jaar een brief of e-mail aan de winkeliers met hierin de opbrengst van het winkelbusje.
  8. Nodig winkeliers 1 keer in de 2 jaar uit voor een bijeenkomst. Vertel daar meer over KWF en wat er bereikt wordt met het geld. Zo houd je de winkeliers enthousiast.

Lees de vacature voor coördinator winkelbusjes (PDF).