Wervingstips

Wervingstips van KWF-collectant

Hoe werf je zelf nieuwe vrijwilligers?

Hoe mooi zou het zijn als tijdens de komende collecte echt alle straten bezet zijn! Om dat te bereiken kun je nu - in het voorjaar - al beginnen met werven. Hieronder vind je daarvoor een aantal gouden werftips, waarmee je direct aan de slag kunt. 

  1. Kijk eerst in CollecteWeb welke mensen je nodig hebt. Zijn het vooral collectanten of zoek je ook een wijkhoofd?
  2. Kijk vervolgens waar je mensen mist. Dan kun je mensen werven voor een specifieke looproute. Print deze looproutes uit en vraag mensen of zij in deze straten willen collecteren. Je kunt de looproutes ook ophangen met een bord erboven: 'Vrijwilligers gezocht!'
  3. Is er een specifieke wijk waar nog niet wordt gecollecteerd? Ga hier dan nieuwe mensen of bedrijven werven. Het is fijn om te collecteren in een buurt waar je bekend bent. Op de Materialenbank vind je allerlei (digitale) werfmaterialen die je kunt gebruiken. Er is ook een speciale flyer voor bedrijven.
  4. Zorg dat je vacatureteksten van andere functies bij je hebt. Als mensen bijvoorbeeld wijkhoofd willen worden, is het prettig als je ze een functiebeschrijving mee kunt geven.
  5. Vraag de juiste vrijwilligers om nieuwe mensen te werven. Je moet het bijvoorbeeld niet eng vinden om mensen aan te spreken. Met de collectebus lopen of nieuwe vrijwilligers werven is toch iets heel anders.