Kinou organiseerde een uitvaartcollecte

Zonsondergang

'Mijn vader zou zeker trots zijn geweest'

Kinou (30) verloor haar vader aan lymfklierkanker. De familie besloot tijdens zijn uitvaart een collecte te organiseren voor KWF. Kinou vertelt over haar vader en hoe het afscheid verliep.

Genieten

Kinou: "Mijn vader nam me overal mee naartoe. Zo mocht ik altijd achter op de surfplank en leerde hij me de kneepjes van het duikvak. Hij was ontzettend trots op me en ik ook heel trots op hem. Mijn vader heeft mij laten zien dat je moet genieten van het leven."

Non-Hodgkin

"In 2001 kreeg mijn vader te horen dat hij lymfklierkanker had, ook wel Non-Hodgkin genoemd. Dat bericht sloeg in als een bom. Na een heftige periode kregen we te horen dat de Non-Hodgkin-waarden onder controle waren, maar 6 jaar later kwam het terug. Ook deze keer kreeg hij chemo. En begin dit jaar speelde de Non-Hodgkin opnieuw op. De artsen waren eerst niet ongerust en vertelden zelfs dat hij een nieuw medicijn kon krijgen. Omdat hij een “griepje” had, moest hij alleen eerst “even” beter worden. Maar hij werd niet beter. Zijn weerstand was inmiddels zo slecht dat de longontsteking een dubbele longontsteking werd. Hij heeft het nieuwe medicijn nooit gekregen en is na een week in het ziekenhuis overleden."

Uitvaartcollecte 

"Mijn moeder had in rouwadvertenties gezien dat je een uitvaartcollecte kunt organiseren. We vonden het unaniem een goed idee om in plaats van bloemen, collectebussen neer te zetten. En dan specifiek van KWF, omdat wij zoveel verdriet en pijn hebben gehad door deze ziekte. We willen dat er meer geld voor onderzoek komt. We hebben er zelf eigenlijk niets voor hoeven doen, alleen tegen onze uitvaartbegeleidster gezegd dat we collectebussen wilden in plaats van bloemen. We hebben uiteindelijk 1240,52 euro opgehaald!"

Trots gevoel

"Ik heb alleen maar positieve reacties gehad. Iedereen heeft geld gegeven aan KWF in plaats van zelf bloemen te kopen. Ik raad iedereen aan om een uitvaartcollecte te organiseren. Het geeft een trots gevoel dat je tijdens een moeilijk afscheid toch andere mensen kunt helpen. Mijn vader zou ook zeker trots zijn geweest."