Uitvaartcollecte

Zonsondergang

Doneren aan een goed doel tijdens begrafenis of crematie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij hun uitvaart of condoleance een collectebus te laten plaatsen, of een online collectebus aan te maken. 

Wat is een uitvaartcollecte?

Tijdens een uitvaartcollecte kunnen nabestaanden geld doneren aan KWF. Met de opbrengst wordt kankeronderzoek gefinancierd. Zo draagt de uitvaart op een bijzondere manier bij aan het redden van levens in de toekomst.

Wij helpen je

Bij een uitvaart komt er veel op je af. Daarom zijn er lokale KWF-vrijwilligers die jou kunnen helpen de uitvaartcollecte te organiseren. Zodat jij zo min mogelijk hoeft te regelen. Via je uitvaartbegeleider, of via KWF Publieksservice, brengen we je met de vrijwilliger in contact.

Hoe werkt een uitvaartcollecte?

Dit stappenplan helpt je om de uitvaartcollecte te organiseren. De KWF-vrijwilliger kan dit samen met jou doorlopen.

  1. Maak een online collectebus aan op inmemoriamvoorkwf.nl. Tip: zet deze link op de rouwkaart. Zo kunnen mensen die niet bij de uitvaart zijn toch een donatie doen voor kankeronderzoek. 
     
  2. Vraag een collectebus aan. Je uitvaartbegeleider kan dit voor je regelen, of je vraagt ‘m zelf aan via de Publieksservice van KWF via 0900 - 202 00 41 (gebruikelijke belkosten), ma-vrij 9-17 uur. Plaats tijdens de uitvaart de collectebus bij het condoleanceregister. Tip: je ontvangt van ons een QR-code. Deze kun je printen en op de bus plakken. Met een QR-code kunnen mensen een gift overmaken via de mobiel bankieren app op hun telefoon. Handig als iemand wel wil doneren, maar geen kleingeld heeft.
  3. Vermeld de opbrengst van de collecte in de dankbetuiging. Zorg dat tijdens het tellen het 4-ogenprincipe wordt gehanteerd. Tel de collectebus(sen) bijvoorbeeld samen met de uitvaartbegeleider of met de KWF-vrijwilliger.
     
  4. Stort de opbrengst op de rekening van KWF. Dat kan op rekeningnummer NL92 INGB 0000 0128 17, o.v.v. uitvaart + naam overledene, naam nabestaande, postcode + huisnummer. De KWF-vrijwilliger kan dit ook voor je doen.