Help jij ons door onze nieuwe app te testen?

Man brengt boodschappen voor vrouw. Voorbeeld Vriendendienst.

Een app om elkaar te steunen

KWF Kankerbestrijding heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe versie van www.kwfvriendendienst.nl. De (web)app richt zich op (ex)kankerpatiënten en mantelzorgers die hulp zoeken in het organiseren van dagelijkse taken. Denk hierbij aan boodschappen doen, op de kinderen passen, een bezoek aan het ziekenhuis of gewoon een kop koffie drinken. 

Hoe werkt deze app?

Meld je aan op www.kwfvriendendienst.nl. Met jouw aanmelding heb je automatisch een groep gestart. In drie eenvoudige stappen organiseer je met deze groep alledaagse taken voor iemand die even of langduriger hulp nodig heeft. 

  1. Nodig na aanmelding de (ex)patiënt, mantelzorger, vrienden en buren uit voor de groep. Vele handen maken licht werk! 
  2. Maak taken aan zoals stofzuigen, op de kinderen passen of een rit naar het ziekenhuis.  
  3. Het netwerk in de groep kan hulp bieden door deze taken op te pakken.  

Belangrijkste vragen en antwoorden 

Vraag: Ik zie niemand in de groep? 

Antwoord: Je moet eerst groepsleden uitnodigen. Log in op www.kwfvriendendienst.nl (via de link onder de aanmeld button). Ga via het menu rechtsboven naar “Vrienden in deze groep”. Klik op de button “Nodig iemand uit”. Je ziet op deze pagina ook wie je al hebt uitgenodigd en of je uitnodiging is geaccepteerd.  

Vraag: Ik kan niemand toevoegen?  

Antwoord: Je moet rechten hebben om dit te kunnen. Het groepslid dat de groep heeft gestart heeft deze rechten en kan deze rechten ook aan jou geven. Als de (ex)patiënt in de groep aanwezig is, is alleen hij/zij in staat jou deze rechten te geven of te ontnemen.  

Vraag: Ik loop tegen een fout of storing aan wat kan ik doen?  

Antwoord: KWF Vriendendienst bevindt zich nog in een testfase. Het kan dus zijn dat je tegen problemen aanloopt. Neem in dat geval contact op met vriendendienst@kwf.nl.