Wat is Clubs4life?

Allerlei sportclubs sporten voor het goede doel

Samen scoren tegen kanker

​Clubs4life is samen scoren tegen kanker. Met je sportclub zamel je geld in door te doen wat jullie leuk vinden: sporten! Je club organiseert een mooie dag op de vereniging met bijvoorbeeld een toernooi en andere leuke, kleine fondsenwervende acties. Iedereen kan meedoen! Elke sportvereniging, van jong tot oud. Zo beleeft je vereniging een fantastische dag én dragen jullie bij aan een beter leven met en zonder kanker.

Aanmelden in 3 stappen

  1. Meld je vereniging aan.

  2. Nodig alle leden en eventueel niet-leden uit. Tip: vertel hen hoe gaaf jullie Clubs4life dag wordt!

  3. Organiseer en beleef een fantastische Clubs4life dag.

Ideeën voor jullie Clubs4life dag

  • Toernooi: Organiseer een toernooi en zamel geld in door inschrijfgeld te vragen. Je kunt een koppeling maken met een bestaand toernooi, zoals het familietoernooi of de clubkampioenschappen. 

  • Veiling: Houd een veiling met gesponsorde prijzen. Je kunt bedrijven uit de buurt of uit het netwerk van je clubleden vragen om (bijzondere) prijzen te doneren. Denk aan een avondje uit, een gesigneerd sportshirt etc. Wie wil dat nou niet?!

  • Party4life: Sluit de Clubs4life-dag af met een mooi feestje om de prestatie van jullie club te vieren. Je kunt hiermee geld ophalen door een deel van de baropbrengst te doneren. Maak bijvoorbeeld elk drankje € 0,50 duurder.

  • Speed4life: Wie kan precies 100 km/u slaan of trappen? Verzin een leuke challenge en vraag om een donatie per deelname. Je kunt een snelheidsmeter huren met 50% korting via Snelheidsmeters.nl. Dit is een speciale aanbieding voor Clubs4life-verenigingen. Wil je er gebruik van maken? Ga dan naar http://www.snelheidsmeters.nl/reserveren-wg54-lcdled/ en vul in het veld 'bedrijfsnaam' het codewoord 'Clubs4life + de naam van je vereniging' in.

Meer ideeën per sport

Elke sportvereniging kan meedoen met Clubs4life. Hieronder inspiratie voor een aantal sporten.

Voetbal
Meld jij je voetbalvereniging aan? Dan hebben we wat leuke ideeën voor jullie! Doe bijvoorbeeld een strafschoppencompetitie (Penalty4life) of vraag jullie beste team om een clinic te geven. Ook leuk: 'Latje tik' (Target4life). Hierbij moeten deelnemers vanaf het 16 metergebied de lat van het doel raken.

Tennis Clubs4lifeTennis
Organiseert je tennisclub een Clubs4life dag? Naast een toernooi kun je andere leuke acties organiseren. Bijvoorbeeld round the court, waarbij een 20 tennissers op één baan tegen elkaar spelen. Dit gaat 12 uur lang door. De klok rond. Round the clock en round the court. Een unieke tennis challenge!

Hockey Clubs4lifeHockey
Pakken jullie de stick op tegen kanker? Buiten een toernooi kun je andere leuke activiteiten organiseren. Doe bijvoorbeeld een strafballencompetitie (Penalty4life) of vraag jullie beste team om een clinic te geven. Ook leuk: 'Latje tik' (Target4life). Hierbij moeten deelnemers vanaf kopcirkel de lat van het doel raken.

Golf Clubs4lifeGolf
Op de langste dag het jaar wordt op veel verenigingen gegolft om geld op te halen voor kankeronderzoek. Deelnemers spelen zoveel mogelijk holes en laten zich sponsoren door familie, vrienden en bedrijven. Wil jij ook zo'n mooie dag op de club organiseren? Denk dan ook aan leuke andere activiteiten zoals Putt4life, Chip4life en Drive4life.