Ride for the Roses

Wielerpeloton Ride for the Roses fietsend langs vaart

Fietsen voor een versnelling in kankeronderzoek

De Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud. Met 1 gemeenschappelijk doel: een versnelling in kankeronderzoek teweegbrengen. Of je nu 10 kilometer fietst op de stadsfiets met je kinderen, of 100 kilometer aflegt op de racefiets in het grootste peloton van Nederland, iedereen kan meedoen. 

Besteding van de opbrengst

De opbrengst van de Ride for the Roses 2019 wordt aan het volgende onderzoeksproject toegekend.

Implementatie van geïndividualiseerd doseren van orale doelgerichte therapie bij de behandeling van kanker
Bij de behandeling van kanker wordt al jaren gestreefd naar een behandeling op maat. Dit is ook nodig, want geen tumor is hetzelfde. Hoewel nieuwe medicijnen inderdaad steeds meer zijn gericht op kankercellen – en gezonde cellen met rust laten – wordt er bij het voorschrijven van medicatie nog veel volgens een ‘one size fits all’-principe gewerkt. Zonder rekening te houden met leeftijd, gewicht, andere medicatie, invloeden van voedsel en kenmerken van de tumor. Uit vooronderzoek blijkt dat bij zo’n standaarddosis in amper de helft van de patiënten het medicijn het juiste bloedgehalte wordt bereikt. Daardoor ligt zowel onder- als overbehandeling op de loer.

In dit nationale onderzoek werken oncologen en ziekenhuisapothekers uit diverse ziekenhuizen samen om hier iets aan te veranderen. Daarbij wordt getracht om voor een grote groep patiënten individueel de juiste dosis te berekenen en te controleren of dit in de praktijk klopt. De werkwijze om tot die optimale dosis te komen, wordt vervolgens goed gedocumenteerd zodat patiënten in de toekomst hiervan profiteren. Zo hopen de onderzoekers de daadwerkelijke realisatie van een behandeling op maat te versnellen.

Meedoen aan Ride for the Roses

Je kunt meedoen aan de toertocht van 10, 25 of 50 kilometer, of meerijden in het pelonton (100 kilometer). Ook kun je als vrijwilliger helpen, in de voorbereiding op het fietsevenement of op de dag zelf. Iedereen kan meedoen aan de Ride for the Roses: particulieren, vriendengroepen, verenigingen en bedrijven. De toertochten kun je op eigen gelegenheid fietsen. Deelnemers aan de 100 kilometer vormen samen één groot peloton.