Innovatie

Ouders met kind tussen hen in met een collectebus.
Met de persoonlijke QR-code kun je deze opbrengst zelfs optellen bij je busopbrengst
Mara Scheirlinck, productmanager Collecte

Vernieuwingen in collecteland

Omdat mensen steeds minder kleingeld in huis hebben, introduceren we nieuwe manieren van geven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen graag geven aan de collectant, omdat het persoonlijk, anoniem en eenmalig is. Deze innovaties spelen daar op in. 

Een QR-label aan je bus

Als je al wel eens hebt betaald via een QR-code, dan weet je hoe makkelijk het is. Je scant de code met de betaalapp op je telefoon en betaalt direct. Afgelopen jaar stond de code van iDEAL QR al op de niet-thuiskaart. Dit jaar hangt hij groot aan de bus en kregen we de garantie dat alle grote banken meewerken. Het enige wat jij hoeft te doen, is mensen erop wijzen dat ze ook met hun telefoon kunnen betalen. 

KWF-label voor aan de deurklink

Zo werkt geven via iDEAL QR

Collecteren kan ook online

Ga je het liefste met je collectebus bij al je vrienden en familie langs, maar wonen ze ver weg? Ook daarvoor hebben we een oplossing: de online bus. Iedereen kan hem aanmaken en delen via social media, WhatsApp en e-mail. Zo kunnen al je vrienden en familie een gift doen. Je kunt hen zelfs een Tikkie sturen. Deze donaties zijn, net zoals aan de deur, eenmalig en kunnen anoniem. De gegevens van de gevers worden niet opgeslagen. 

Online donatie via de niet-thuiskaart

Mensen die tijdens de KWF-collecteweek niet thuis zijn of geen kleingeld in huis hebben, kunnen alsnog geven door de QR-code op de niet-thuiskaart te scannen. Ook kunnen zij geven via de online collectebus van KWF.