Een fiscalist over gericht geven

Fiscalist aan het werk
Ik ondersteun graag onderzoekers die de overlevingskansen van patiënten met alvleesklierkanker verbeteren.
Fiscalist Erik

Geven aan onderzoek naar alvleesklierkanker

“Al bijna 10 jaar maak ik maandelijks een bedrag over naar KWF”, begint Erik. “Toen mijn vrouw onlangs een tumor in haar knie had, besefte ik hoe belangrijk het is dat ik onderzoek steun. Gelukkig was de tumor goedaardig. Ik moet er niet aan denken dat het kwaadaardig was geweest. We hebben 3 jonge kinderen.”

Gift volledig aftrekken

“Mijn donatie leg ik steeds voor 5 jaar vast in een schenkingsovereenkomst, zodat deze volledig aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Bovendien – en dat vind ik belangrijker - geef ik KWF hierdoor meer zekerheid over haar inkomsten. De huidige periode van 5 jaar is bijna afgelopen en ik denk erover om de volgende 5 jaar gericht aan een onderzoek te geven. Bijvoorbeeld aan het onderzoek naar alvleesklierkanker van dr. Maarten Bijlsma.

Waar geld nodig is

De overlevingskansen voor patiënten met alvleesklierkanker zijn schrikbarend laag. Natuurlijk ondersteun ik graag de onderzoekers die dat kunnen veranderen. Door gericht aan dit onderzoek te geven, weet ik zeker dat KWF mijn geld daar inzet waar dat het meest nodig is.”