Irene deed de Testamentwijzer

Portretfoto Irene die de Testamentwijzer deed
​Het zit in ieders aard om iets na te laten.
Irene deed de Testamentwijzer

'Met het advies kan ik zo naar de notaris'

KWF lanceerde een paar maanden geleden de Testamentwijzer op momentvoorjetestament.nl. Na het beantwoorden van 11 vragen krijgt u hiermee een advies op maat over uw nalatenschap. Heeft u dit goed geregeld of is het handig een testament te laten opstellen of aanpassen? Irene van Zeist deed de Testamentwijzer en deelt haar ervaringen.

Concreter maken

“Als vijftiger zit ik in de aangewezen leeftijdsfase om over mijn testament na te denken”, zegt Van Zeist. “Ik heb mijn testament nog niet zwart op wit gezet. Maar ik heb het er wel met mijn man over gehad wat er met onze bezittingen moet gebeuren als een van ons overlijdt. We bespraken het bijvoorbeeld toen we trouwden en toen we onlangs een ander huis kochten. Tot nu toe in vertrouwen, maar ik wil het iets concreter maken. Daarom deed ik de Testamentwijzer.” 

Kat moet goed terecht komen

“De vragen in de Testamentwijzer hebben me wel aan het denken gezet. Misschien moet ik iemand aanwijzen als executeur, die alles na mijn overlijden afhandelt. Ik heb ook meteen aan een vriend gevraagd of hij voor onze kat wil zorgen als er iets gebeurt. Wat ik knap vind, is dat ik na die paar vragen best een goed advies op maat in mijn mailbox kreeg. Daarmee kan ik zo naar de notaris.”

Iets nalaten aan de wereld

“Het zit denk ik in ieders aard om iets na te laten aan de wereld. Bij ons krijgen de (klein)kinderen een deel van de erfenis en ik denk erover om na te laten aan KWF. Voor mij is het namelijk belangrijk dat er goede voorlichting wordt gegeven over de gevolgen van roken. Het heeft me veel moeite gekost om van het roken af te komen. Daarom zou ik graag bijdragen aan de antirookcampagne van KWF.”