Els Meinen gaat gewoon door

KWF.nl > Doneren > Nalaten aan KWF > Els Meinen gaat gewoon door

​Mijn vriendinnen en de mensen in het ziekenhuis zijn zo aardig voor me. Wie ben ik dan om mijn hoofd te laten hangen?"

Els Meinen

"Ik leef al 13 jaar in bonustijd, dankzij leukemieonderzoek"

​Els Meinen (65) staat positief in het leven. Maar toen ze in 2004 hoorde dat ze leukemie had, stortte haar wereld in. “Ik dacht: ik ga dood.” Gelukkig kreeg ze in het Erasmus Medisch Centrum een experimenteel medicijn aangeboden, waardoor ze nu nog leeft met haar leukemie. “Ik weet hoe belangrijk onderzoek naar kanker is. En daar is veel geld voor nodig. Daarom heb ik KWF opgenomen in mijn testament."

Meedoen aan project nieuw medicijn

“In 2004 ging ik naar het ziekenhuis, omdat ik magerder werd”, vertelt Els Meinen. Daar kwam ze tot de ontdekking dat ze leukemie had. “In het Erasmus MC kon ik aan een project meedoen voor een nieuw medicijn. Doordat het onderzoek naar leukemie zo ver is, leef ik al 13 jaar in bonustijd.”
 
Ik ben elke dag blij als ik de blauwe lucht weer zie
 

Niet zeuren

“Ik heb het geluk dat ik heel optimistisch ben en steeds de kracht heb om door te gaan”, vertelt Els. “Toen ik in het Erasmus MC een klein kind met kanker zag, kwam bij me op: ik moet gewoon vechten en niet zeuren. Mijn vriendinnen en de mensen in het ziekenhuis zijn zo aardig voor me. Wie ben ik dan om mijn hoofd te laten hangen? Natuurlijk lukt dat niet altijd. Zo gaan de afgelopen tijd de kankerwaarden in mijn bloed weer omhoog. Dat kan betekenen dat de medicijnen niet meer aanslaan. Gelukkig is het kankeronderzoek alweer 13 jaar verder en is er een nieuw middel dat me misschien kan helpen. In de tussentijd geniet ik van gewone dingen. Lunchen met mijn vriendinnen bijvoorbeeld. Ik ben elke dag blij als ik de blauwe lucht weer zie.”
 

Ook voor mijn vader en zus

“Mijn zus is overleden aan borstkanker en mijn vader aan ouderdomsleukemie. Ik vecht daarom ook voor hen”, zegt Els. “Ik hoop dat over een aantal jaar kanker hooguit een chronische ziekte is. Daarom geef ik maandelijks aan KWF. En omdat ik zelf ook niet het eeuwige leven heb, zette ik KWF in mijn testament. Want geld voor meer onderzoek is hard nodig.”

Select the Component and add.
Close

Bijzondere manier van geven

​Els heeft KWF opgenomen in haar testament. Wilt u informatie over deze bijzondere manier van geven? Lees over nalaten op deze site of vraag de brochure aan.
Lees meer over nalaten aan KWF