Uw nalatenschap goed besteed

KWF.nl > Doneren > Nalaten aan KWF > Uw nalatenschap goed besteed
Foto van onderzoeker Wilbert Zwart in het onderzoekslaboratorium

Met onderzoek werken we stapsgewijs naar de oplossing toe om kanker te genezen of als chronische ziekte te behandelen.

Dr. Wilbert Zwart, onderzoeker bij Antoni van Leeuwenhoek

Wat doet KWF met geld uit nalatenschappen

1 op de 3 mensen in Nederland krijgt kanker. Dat betekent dat iedereen vroeg of laat met kanker in aanraking komt. Wij willen dat in de toekomst niemand meer hoeft te overlijden aan kanker. KWF ontvangt geen overheidssubsidie. Uw bijdrage, groot of klein, is daarom van onschatbare waarde. 

Het belang van nalatenschappen

Ruim een derde van onze inkomsten krijgen wij uit nalatenschappen. Nalatenschappen zijn dus heel belangrijk voor kankeronderzoek en voor de samenleving.
 

Onderzoek helpt

Met onderzoek werken we stapsgewijs naar de oplossing toe om kanker te genezen of als chronische ziekte te behandelen. Dr. Wilbert Zwart doet onderzoek naar borstkanker bij Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Hij krijgt hiervoor financiële steun van KWF: "Onderzoek voelt als een marathon, waarbij we stapsgewijs naar de finish toewerken. Ik ben ervan overtuigd dat in de toekomst de behandeling van alle tumoren zo optimaal zal zijn, dat de patiënt volledig geneest. Of dat de tumor als chronische ziekte behandeld kan worden. Dit is alleen mogelijk als er voldoende financiële steun voor onderzoek is."

Wat hebben we al bereikt

Sinds onze oprichting in 1949 is al veel bereikt. Zo is de kans dat patiënten 5 jaar na de diagnose nog leven, gestegen van 25 naar 64%. Ook de behandeling en de kwaliteit van leven van mensen met kanker zijn verbeterd. Maar zolang de ziekte bestaat, is nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Naar nog betere behandelingen en zo min mogelijk vervelende bijwerkingen van behandelingen.

Meer weten over nalaten

Bekijk in het filmpje waarom en hoe u kunt nalaten aan een goed doel.

 

Select the Component and add.
Close

Contact

Lenneke Goslings
Relatiemanager nalaten
Tel. 020 - 570 04 60
E-mail: nalateninfo@kwf.nl

Hoe laat u na aan KWF

Een derde van onze inkomsten krijgen wij uit nalatenschappen. Helpt u ons in de strijd tegen kanker? Hier vindt u informatie over hoe u ons in uw testament kunt opnemen. 
KWF in uw testament