Joris over KWF in zijn testament

KWF.nl > Doneren > Nalaten aan KWF > Joris over KWF in zijn testament

​Nu is alles goed geregeld en dat geeft rust!

Joris

Ik heb KWF heel hoog zitten als goed doel

“Toen we ons eerste huis kochten was het logisch om meteen een testament op te stellen. Daarna heb ik er nooit meer bij stilgestaan. Tot ik twee jaar geleden ernstig ziek werd. Ik kreeg de diagnose darmkanker en moest verschillende operaties ondergaan. Pas toen ik zo ziek werd, besefte ik dat alles nog helemaal niet goed geregeld was.

Alles goed geregeld achterlaten
Je wilt alles goed geregeld achterlaten. Mijn pleegkinderen komen helaas niet in aanmerking voor een fiscale vrijstelling. Ik kwam toen op het idee om het huis als legaat aan een goed doel te schenken. Een goed doel heeft deze vrijstelling namelijk wel. Mijn inboedel en dierbare bezittingen gaan naar mijn kinderen. Op deze manier zadel ik ze niet op met onvoorziene kosten.

Nalaten aan een goed doel
Nalaten aan een goed doel is voor mij een logische keuze. Ik ben altijd betrokken geweest als vrijwilliger bij goede doelen. KWF investeert in belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Daarom heb ik KWF als goed doel erg hoog zitten.

Met KWF in mijn testament weet ik zeker dat mijn nalatenschap goed besteed wordt.

Samen met Ellen Coster van KWF hebben we gekeken naar alle mogelijkheden. Het klikte meteen en Ellen heeft veel kunnen uitleggen. Nu is alles goed geregeld en dat geeft enorm veel rust. Mocht er iets gebeuren, dan hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken.

Je moet niet teveel uitstellen
Het gaat nu goed met me en ik sta volop in het leven. Ik geniet van mooie boeken of een wandeling buiten in de natuur. Uitstellen doe ik niet meer. Dingen die ik leuk vind, doe ik meteen. Ik vind dat je niet teveel moet uitstellen. Juist nu moet je genieten van het leven en alles om je heen!”

Select the Component and add.
Close