Veelgestelde vragen over Nederland geeft licht

Je vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen over Nederland geeft licht en het doneren van een lampion. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via social media of geeflicht@kwf.nl.

Kan ik in 2020 weer een lampion doneren voor een dierbare?

Dit jaar verlichten we weer een groot hart van lampionnen voor dierbaren die zijn geraakt door kanker. Half november vind je hier op kwf.nl en op onze social media meer informatie. Doneerde je vorige jaren een lampion? Dan ontvang je in november ook een e-mail van ons.

Wat gebeurt er met het geld?

Achter elke lampion zit een persoonlijk verhaal én een bijdrage. Het bedrag dat je doneert voor de lampion is een eenmalige gift aan KWF. Daarmee help je mensen met kanker en draag je bij aan minder kanker, meer genezing en betere kwaliteit van leven voor (ex-)patiënten. We zijn enorm blij met alle giften! Lees hier meer over besteding van het geld.

Kan ik de uitzending van 2019 terugzien?

Het hart van lampionnen werd op zondag 29 december 2019 verlicht in het Olympisch Stadion (Amsterdam). SBS6 zond deze bijzondere gebeurtenis live uit. Je kunt het online terugzien op sbs6.nl.