Over de lampionactie van KWF

Lampionnen 2018

Een lampion voor een dierbare

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Om mensen te steunen die zijn geraakt door kanker, maken we elk jaar in december een zo groot mogelijk hart van lampionnen. Mensen uit heel Nederland doneren die maand online een lampion voor een dierbare. Iemand die wordt gemist bij het kerstdiner of een naaste die extra steun kan gebruiken.

2018: Ruim 24.000 lampionnen bij Paleis Soestdijk

Ruim 24.000 lampionnen vormden op 28 december 2018 bij Paleis Soestdijk een hart van liefde, kracht en groot gemis. Elke lampion brandde voor een dierbare die is geraakt door kanker. Honderden donateurs kwamen kijken in de tuin van het paleis naar het verlichtingsmoment van het hart. Dit werd gepresenteerd door Mirella van Markus en Dennis Wilt: 

2017: Hart van lampionnen op Middelpunt van Nederland

Op het Middelpunt van Nederland bij Lunteren is het normaal aardedonker. Maar op 29 december 2017 werd het verlicht met ruim 11.000 lampionnen in de vorm van een hart. Elke lampion was voorzien van een handgeschreven naam. Mensen uit het hele land doneerden een lampion, onder wie John Williams, Albert Verlinde, Lodewijk Asscher en Edsilia Rombley. Bekijk de terugblik:

2016: Afsluitdijk verlicht door duizenden lampionnen

Op 30 december 2016 verlichtten we eenmalig de Afsluitdijk van begin tot eind. Over de hele 32 kilometer stonden ruim 6.000 lampionnen langs de weg. Dat zag er zo uit: