Hoe werkt Nederland geeft licht?

Zo doneer je een lampion

Op 20 december geeft Nederland licht voor iedereen die is geraakt door kanker. Duizenden lampionnen worden op een hartverwarmende manier verlicht. Met je donatie draag je bij aan levensveranderend onderzoek en goede zorg voor mensen met kanker.

Waarom deze actie?

1 op de 3 mensen krijgt kanker. Dat betekent dat iedere Nederlander er ooit te maken krijgt. Nog steeds zet de ingrijpende ziekte het leven van veel te veel mensen op z’n kop. Want of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. 

Daarom bestrijden we niet alleen de ziekte, maar maken we ons ook hard voor een beter leven met kanker. Door levensreddend onderzoek of het snel bereikbaar maken van dure medicijnen. Maar net zo goed met initiatieven die mensen ondersteunen. Zoals als inloophuizen, het platform kanker.nl en Nederland geeft licht. Want met een lampion kun je iemand die dat nodig heeft een hart onder de riem steken. Of een bijzonder eerbetoon geven. En met jouw bijdrage zorg je dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen, meer mensen beter leven met en na kanker, en dat iedereen die niet meer beter wordt goede zorg krijg. Met elkaar maken we het verschil.

Hoe werkt het?

Van 17 november tot 20 december 17.00 uur kun je online een lampion doneren voor een dierbare. Om hem of haar te herdenken, of een hart onder de riem te steken.

  1. Ga naar kwf.nl/geeflicht
  2. Kies het bedrag dat je wilt doneren voor levensveranderend onderzoek en goede zorg voor mensen met kanker.
  3. Vul de naam van jouw dierbare in. Deze naam komt op jouw lampion te staan.
  4. Vertel waarom je speciaal voor deze persoon een lampion doneert. Wil je iemand troosten, steunen of bedanken? Of misschien herdenk je een dierbare die je verloren bent? Jouw reden komt bij je lampion te staan in het online lampionnenveld.
  5. Deel jouw lampion via social media of WhatsApp. Vrienden en familie kunnen jouw lampion bekijken, en er extra aan bijdragen met een anonieme gift. Zo halen we samen zoveel mogelijk geld op voor kankeronderzoek.
  6. Op 20 december komen de duizenden lampionnen samen en worden ze op een bijzondere manier verlicht. We kunnen alvast verklappen: het wordt een hartverwarmend moment bij Madurodam, passend binnen de coronamaatregelen. Je kunt dit live volgen om 17.00 uur bij SBS6!