Nederland geeft licht

Duizenden lampionnen

1 op de 3 mensen krijgt kanker. Nog steeds zet de ingrijpende ziekte het leven van veel te veel mensen op z’n kop. Daarom geeft Nederland in donkere tijden licht voor iedereen die is geraakt door kanker. Duizenden lampionnen worden op 20 december in Madurodam op een hartverwarmende manier verlicht. 

Ook jij kunt online een lampion doneren, speciaal voor jouw dierbare. Daarna kun je makkelijk vrienden en familie vragen om ook bij te dragen aan je lampion.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Nederland geeft licht? Over jouw lampion of donatie? Over het samen doneren? Of over de verlichting op 20 december en de tv-show? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen.

Hart van lampionnen in Nederland

Lampionnen online te zien

In het online veld met alle lampionnen kan je zien voor wie er een lampion is gedoneerd. En waarom.

Nederland geeft licht 2020

TV-show

Zondag 20 december verlichten we duizenden lampionnen bij Madurodam op een hartverwarmende manier. Vanwege de coronamaatregelen kun je daar helaas niet bij zijn. Gelukkig kun je wel meekijken vanuit je woonkamer. Want SBS6 zendt deze bijzondere gebeurtenis live uit vanaf 17.00 uur.

Spaarvarken

Besteding

De opbrengst van Nederland geeft licht besteden we aan onze missie: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen, meer mensen die beter leven met en na kanker en goede zorg voor iedereen die niet meer beter wordt.

Ervaringen van anderen

Mijn lampion brandt voor mijn grote liefde Martin

‘Dit wordt de 1e Kerst zonder hem’

Patrick met lampionnen

De lampion van Patrick

Patrick doneert een lampion om zijn kinderen te bedanken: 'Mijn ziekte had een enorme impact. Ik vind het knap dat de kinderen allemaal op hun eigen manier met het verdriet en de onzekerheid zijn omgegaan. Daarvoor wil ik ze enorm bedanken.'

Mijn lampion is voor alle kinderen

Meer informatie

Lampionnen bij Soestdijk

Terugblik op 4 jaar lampionactie

Al 4 jaar doneren mensen uit het hele land in december een lampion voor een dierbare die is geraakt door kanker. De lampionnen worden op een bijzondere locatie verlicht.

Lampion met Brennan Heart

Speciaal muzieknummer

Voor 'Nederland geeft licht' maakten dj Brennan Heart, Christon en het Metropole Orkest een bijzondere versie van 'Hold on to Tomorrow'.