Betty won de hoofdprijs in de KWF Loterij

Loterij hoofdprijswinnares Betty
Toen de kanker naar zijn lever uitzaaide, was er geen redden meer aan. Daarom spelen we nu mee.
Betty - deelnemer KWF Loterij

“Ik hoop dat onderzoekers kanker verslaan”

​Betty (61) en haar man vielen dik in de prijzen bij de KWF Loterij: een vakantie naar Disneyland Parijs. “We waren blij verrast dat we de trip wonnen”, vertelt Betty. “Maar we spelen vooral mee zodat er meer geld is voor onderzoek naar kanker. We begonnen ongeveer 15 jaar geleden, toen de vriend van mijn nichtje ziek werd. Zij stonden dicht naast ons en zijn ziekte greep ons erg aan.”

Melanoom

“De vriend van mijn nichtje had melanoom (een vorm van huidkanker, red.). Dat begon achter zijn oor en breidde zich steeds meer uit. Ook naar zijn gezicht en hals. Door alle operaties raakte hij langzaam misvormd. Toen de kanker zich naar zijn lever uitbreidde, was er geen redden meer aan. Dat greep ons zo aan, dat we zijn gaan meespelen met de loterij.”

Hoop op nieuwe oplossingen

 Betty hoopt dat onderzoekers met het geld van de KWF Loterij oplossingen kunnen vinden voor kanker. “Hopelijk lukt het ze in de toekomst om mensen te genezen van kanker, zodat er niemand meer sterft aan deze ziekte. Misschien is er dan wel weer een andere ziekte waar veel mensen aan overlijden, maar voor nu hoop ik dat onderzoekers kanker een keer kunnen verslaan.”

Familie-uitje naar Disneyland Parijs

Met de gewonnen prijs wisten Betty en haar man wel raad. “We bewaren goede herinneringen aan een vakantie in Disneyland Parijs met onze dochter. Daarom besloten we die reis met onze kleinkinderen te herhalen. We willen graag met hen de kerstoptocht bekijken.”