Zakenvriend Bruil aan het woord

KWF.nl > Doneren > Doneer als bedrijf > Zakenvrienden > Zakenvriend Bruil aan het woord

​Ook onze organisatie kwam de afgelopen jaren in aanraking met de ziekte. We vinden het daarom erg waardevol om bij te dragen aan kankeronderzoek.”

Hans den Boer van Bruil

Bruil steunt longkankeronderzoek om stoppen met roken te stimuleren

​Bruil is toeleverancier van de bouw en sinds 1 januari 2016 Zakenvriend van KWF. Als vitaalste onderneming van Gelderland (volgens de verkiezing Het Vitaalste Bedrijf) wil Bruil zich graag verbinden aan de missie van KWF. Hans den Boer, Manager Mens & Werk bij Bruil, vertelt: “Kanker moet een chronische in plaats van dodelijke ziekte worden. 1 op de 3 mensen krijgt gedurende zijn of haar leven kanker. Ook onze organisatie kwam de afgelopen jaren in aanraking met de ziekte. We vinden het daarom erg waardevol om bij te dragen aan kankeronderzoek.”

 

De keuze voor longkanker

Bruil is intensief bezig met de gezondheid van de werknemers. In hun vitaliteitsprogramma is onder andere aandacht voor stoppen met roken. In dat kader koos Bruil ervoor om onderzoek naar longkanker te steunen, namelijk dat van prof. dr. Harry Hendrikse (VUmc). “Bruil heeft productielocaties waar veel werd gerookt. Door dit onderzoek naar longkanker te steunen, zetten we het stoppen met roken intern extra op de kaart. Het stimuleren van vitaliteit past natuurlijk ook bij het prachtige mooie doel van KWF.”
 

‘Rennen voor Harry’

Afgelopen december zamelde Bruil op een bijzondere manier geld in voor het onderzoek. Ze organiseerden de Bruil Run in het bosrijke gebied van Wageningen. “Ruim 130 mensen deden mee, van jong tot oud. De deelnemers konden zelf hun afstand kiezen en kregen vooraf trainingen. We hebben het ‘Rennen voor Harry’ genoemd, naar de wetenschapper die zelf ook meeliep met zijn zoon. Harry gaf tevens een presentatie over wat zijn onderzoek inhoudt. Het was een fantastische dag.”
 

Kleine dingen zo groots mogelijk doen

‘Rennen voor Harry’ bracht maar liefst 2500 euro op voor het onderzoek naar longkanker. Hans zegt bescheiden: “Je kunt op deze aarde geen grootse dingen doen, maar wel kleine dingen zo groots mogelijk doen. Dit jaar gaan we weer een dag organiseren waarop het onderzoek naar kanker centraal staat.”

 

Select the Component and add.
Close

Bedrijven in actie

​Wil je net als Bruil met collega's een vuist maken tegen kanker? Organiseer dan met je bedrijf een actie voor KWF!