Railtech is zakenvriend van KWF

KWF.nl > Doneren > Doneer als bedrijf > Zakenvrienden > Railtech is zakenvriend van KWF
Dick van Harten

​Mensen helpen is het mooiste dat er is. Ik zou het andersom ook enorm waarderen wanneer ik in een hulpbehoevende situatie terecht zou komen.

Dick van Harten, directeur Railtech BV

Directeur Railtech over vrijwilligerswerk

In 2014 overleed Joop Wagenaar, medeoprichter en directeur van Railtech BV,  aan kanker. De ziekte van Joop was voor Railtech aanleiding om actief mee te werken met KWF. Het bedrijf werd Zakenvriend en Dick van Harten, medeoprichter en directeur van Railtech BV, is sinds maart 2015 bestuursvoorzitter van het vrijwilligersteam Haarlemmermeer.
 

Nieuwe balans gevonden na overlijden

“Het overlijden van Joop liet een grote leegte achter in ons bedrijf”, vertelt Van Harten. “Toch maakte het ons ook sterk. Met elkaar hebben we onze schouders eronder gezet en zijn doorgegaan. We hebben een nieuwe balans gevonden, maar Joop zal altijd een belangrijke rol blijven spelen. Al is het maar als symbool voor onze service. Hij was dag en nacht bereikbaar voor vragen. Om dit te benadrukken hebben we zijn oude 06-nummer ingezet als 24-uurs servicelijn.”
 

Vrijwilligerswerk

“Het vrijwilligerswerk kwam bij toeval op m’n pad, toen ik met het idee speelde om dat weer op te pakken.” In het verleden deed Van Harten al vrijwilligerswerk bij een christelijke instantie. “Extra motivatie voor deze functie was dat mijn zus en compagnon Joop Wagenaar aan kanker overleden. Sinds maart vorm ik met een enthousiast team vrijwilligers het bestuur van de afdeling Haarlemmermeer. De districten in de Haarlemmermeer zijn begin dit jaar samengevoegd. Een behoorlijke klus die Iris Candido, regiomanager van KWF, vol overgave heeft begeleid. Met het bestuur doen we er alles aan om de wijkhoofden te ondersteunen bij de nieuwe werkwijze.”
 

Gevoel van saamhorigheid

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven, vindt Van Harten. “Je zet je talenten in voor de mensen om je heen. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid. Mensen helpen is het mooiste dat er is. Klaarstaan voor mensen die de mogelijkheden niet hebben. Ik zou het andersom ook enorm waarderen wanneer ik in een hulpbehoevende situatie terecht zou komen. Door elkaar meer te helpen, zonder iets terug te verwachten, maken wij de wereld om ons heen veel mooier dan zij nu al is.”

Select the Component and add.
Close

Ondernemen tegen kanker

Als ondernemer kun je helpen ons doel te realiseren: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Contact

 

Willemijn van den Berg
relatiemanager Zakenvrienden
 
Tel. 020 - 570 05 82
E-mail: wberg@kwf.nl