Railtech is Zakenvriend van KWF

Dick van Railtech
Mensen helpen is het mooiste dat er is. Ik waardeer het andersom ook enorm als ik in een hulpbehoevende situatie terecht zou komen.
Dick, directeur Railtech BV

Directeur Railtech over vrijwilligerswerk

In 2014 overleed Joop, medeoprichter en directeur van Railtech BV, aan kanker. De ziekte van Joop was voor Railtech aanleiding om actief mee te werken met KWF. Het bedrijf werd Zakenvriend en Dick, medeoprichter en directeur van Railtech BV, is sinds maart 2015 bestuursvoorzitter van het vrijwilligersteam Haarlemmermeer.

Nieuwe balans gevonden na overlijden

“Het overlijden van Joop liet een grote leegte achter in ons bedrijf”, vertelt Dick. “Toch maakte het ons ook sterk. Met elkaar zetten we onze schouders eronder en gingen we door. We vonden een nieuwe balans, maar Joop blijft altijd een belangrijke rol spelen. Al is het maar als symbool voor onze service. Hij was dag en nacht bereikbaar voor vragen. Om dit te benadrukken zetten we zijn oude 06-nummer in als 24-uurs servicelijn.”

Vrijwilligerswerk

“Het vrijwilligerswerk kwam bij toeval op m’n pad, toen ik met het idee speelde om dat weer op te pakken.” In het verleden deed Dick al vrijwilligerswerk bij een christelijke instantie. “Extra motivatie voor deze functie was dat mijn zus en mijn compagnon Joop aan kanker overleden. Sinds maart vorm ik met een enthousiast team vrijwilligers het bestuur van de afdeling Haarlemmermeer. De districten in de Haarlemmermeer zijn begin dit jaar samengevoegd. Een behoorlijke klus die Iris, regiomanager bij KWF, vol overgave begeleidde. Met het bestuur doen we er alles aan om de wijkhoofden te ondersteunen bij de nieuwe werkwijze.”

Gevoel van saamhorigheid

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven, vindt Dick. “Je zet je talenten in voor de mensen om je heen. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid. Mensen helpen is het mooiste dat er is. Klaarstaan voor mensen die de mogelijkheden niet hebben. Ik waardeer het andersom ook enorm als ik in een hulpbehoevende situatie terecht zou komen. Door elkaar meer te helpen, zonder iets terug te verwachten, maken wij de wereld om ons heen mooier dan zij nu al is.”