Zakenvriend Van Raak Staal aan het woord

Logo van Van Raak Staal, Zakenvriend van KWF
​Gelukkig betekent kanker niet meer het einde. We gaan er daarom vanuit dat onze collega weer beter wordt.
Henk van Grinsven, directeur Van Raak Staal

Van Raak Staal wil het goede voorbeeld geven in oplossingen voor maatschappelijke problemen

​Goed voorbeeld doet goed volgen, daarvan is Henk van Grinsven, directeur van Van Raak Staal overtuigd. Sinds 2014 is Van Raak Staal, leverancier van staal, rvs en aluminium, Zakenvriend van KWF. “We willen bijdragen aan de oplossing van problemen in de maatschappij. Daarom zijn we Zakenvriend van KWF.”

Je zal het zelf maar hebben

“1 op de 3 mensen krijgt kanker. Veel mensen hebben daardoor in hun directe kring te maken met deze vervelende ziekte. Door kankeronderzoek te ondersteunen helpen we mensen die nu en in de toekomst ziek worden”, zegt Van Grinsven. Van Raak Staal is een maatschappelijk verantwoorde onderneming. “Ons onderscheidend vermogen zijn onze mensen. We willen het goede voorbeeld geven en bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Met als vertrekpunt: je zal het zelf maar hebben. Daarom is Van Raak Staal ook ambassadeur van Brabants Besten, voor sociaal werkgeverschap. “Dat betekent dat iedereen bij ons een kans krijgt. Van politiek vluchteling tot 55-plusser.”

Wat doe jij eraan?

Van Raak Staal toont het Zakenvriendschap met KWF in de e-mailhandtekening en website. Daarnaast lieten ze zeilen met het logo van KWF drukken voor hun vrachtwagens die het staal leveren. “Als je achter een van onze trailers rijdt, zie je het KWF-logo al van honderden meters afstand. Veel klanten en leveranciers weten daardoor dat we Zakenvriend zijn van KWF. We krijgen vaak reacties als ‘wat goed dat jullie dat doen’. Natuurlijk hopen we dat anderen ons voorbeeld volgen. Daarom antwoord ik dan: En wat doe je er zelf aan?”

Gelukkig betekent kanker niet meer het einde

“Toen we Zakenvriend van KWF werden, kende ik persoonlijk niemand die kanker had. We steunen daarom het onderzoek naar kanker in het algemeen”, vertelt Van Grinsven. “Onlangs werd echter bekend dat een van onze collega’s kanker had. Toen hebben we wel met z’n allen zitten janken. We gaan ervan uit dat hij beter wordt, want gelukkig betekent kanker niet meer het einde. Maar dat is wel waarom kankeronderzoek nodig is.”